Sprendimą steigti komisiją FIFA priėmė penktadienį ryte susirinkime Ciuriche. Skelbiama, jog komisija bus sudaryta FIFA administracijos sprendimu – bus atrinkti tinkami kandidatai, atstovausiantys visas suinteresuotas šalis.

Ši komisija iki kitąmet vyksiančių Pasaulio pirmenybių Brazilijoje jokio konkretaus sprendimo dėl datos perkėlimo tikrai nepriims.

Kalbama, jog vienas iš tokių kandidatų – Anglijos „Premier lygos“ vadas Richardas Scudamore‘as.

Apie tai, jog FIFA sutiko pradėti konsultavimosi procesą pranešė ir jos vadovas Josephas Blatteris. Jis savo „Twitter“ paskyroje taip pat patvirtino, jog situacija bus aiškesnė ne ankščiau kaip 2014 m.

Primename, jog galimybę perkelti 2022-ųjų metų Pasaulio čempionatą į žiemos laikotarpį FIFA pradėjo svarstyti norėdama išvengti vasaros karščių Katare, kai temperatūra šokteli iki 40 ir daugiau laipsnių. Visgi FIFA vadovas Josephas Blatteris ir kiti FIFA atstovai iš karto susidūrė su dideliu pasaulio futbolo bendruomenės pasipriešinimu tokiam planui.

Europos futbolo federacijų asociacijos UEFA vadovas Michelis Platini mano, kad šiam klausimui aptarti reikia daugiau laiko. Vienas iš sprendimo skeptikų yra „Premier“ lyga.