Sunkius laikus išgyvena ir būsimi „Žalgirio“ varžovai. Dukart Ukrainos taurės turnyro finale žaidęs klubas prieš penkerius metus sugebėjo prasimušti į UEFA Europos lygos grupių varžybas, bet dabar yra priverstas kovoti dėl išlikimo aukščiausioje šalies lygoje.

Ukrainos čempionato autsaideriai per 17 turų yra surinkę vos 5 taškus. Kilus neramumams šalyje, iš „Karpaty“ ekipos išsilakstė beveik visi užsieniečiai, todėl dabar jai atstovauja vienintelis legionierius – saugas iš Gruzijos Murtazas Daušvilis.

„Šios rungtynės – ne tik futbolas. Nusprendėme skatinti pilietiškumą ir solidarizuotis su ukrainiečiais, pakviesdami juos draugiškam mačui“, – DELFI teigė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Anot jo, bilietai į rungtynes su „Karpaty“ kainuos nuo 4 eurų, o dalis surinktų lėšų per Ukrainos ambasadą Vilniuje bus paaukota su Maskvos remiamais separatistais kovojančiai šaliai.

Beje, su „Žalgiriu“ Lvovo komandą sieja ne tik vienodų spalvų apranga, bet ir draugiški santykiai, kuriuos dar sovietmečiu užmezgė šių klubų aistruoliai.

Tiesa, DELFI žiniomis, iš pradžių Lietuvos čempionai dėl draugiško susitikimo Vilniuje derėjosi su Ispanijos „Primera“ lygoje rungtyniaujančiais „Elche“ ir „Cordoba“ klubais, bet ispanai dėl įvairių priežasčių vykti į Lietuvą atsisakė.

Ruošdamasis startui UEFA Čempionų lygos atrankos varžybose, gegužę ir liepą „Žalgiris“ Vilniuje ketina surengti dar dvi tarptautines kontrolines akistatas.

Mačas su „Karpaty“ Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione įvyks kovo 30 d., nuo 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (583)