Šiurpų kojos lūžį akistatoje su Belgrado „Crvena Zvezda“ patyręs Vaidas Slavickas liko Serbijos sostinėje, kur trečiadienį jam turėtų būti atlikta operacija. 33-ejų futbolininkui koja lūžo per abu blauzdos kaulus.

Po lygiųjų 0:0 namuose į Belgradą atvykę marijampoliečiai rungtynių pradžioje greitai praleido du įvarčius ir susikomplikavo savo galimybes, tačiau didžiausiu šoku tapo ne įvarčiai, o 59-ąją minutę į V. Slavicko koją įčiuožęs Marko Gobeljičius.

„Crvena Zvezda“ gynėjas prieš save išvydo raudoną kortelę, o prie taranuoto „Sūduvos“ senbuvio pribėgę bendraklubiai griebėsi už galvų ir suskubo kviesti į aikštę greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Nors po šio incidento „Sūduva“ žaidė 11 prieš 10, šoką patyrę marijampoliečiai atrodė itin sutrikę. Anot ekipos kapitono Algio Jankausko, rungtynių įkarštyje išvydus subyrėjusią bičiulio koją žemė kuriam laikui išslydo iš po kojų.

„Ta trauma psichologiškai mus paveikė labai stipriai. Kai esi arti ir matai, kad tavo draugo koja sulūžo, emocijos paveikia tikrai ne į gerą pusę. Apie tokius dalykus sunku ir kalbėti.

Noriu palinkėti Vaidui stiprybės ir tegul žino, kad visa komanda yra su juo. Palaikysime jį, kad ir kas benutiktų. Palinkėsiu, kad jis kuo greičiau pasveiktų po traumos ir sugrįžtų į aikštę“, – DELFI sakė sunkiai žodžius rinkęs A. Jankauskas.

„Sūduvos“ vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas po rungtynių buvo įniršęs bei ne tik užsiminė apie tai, jog ne vieną rimtą traumą praeityje patyrusiam V. Slavickui šis kojos lūžis gali reikšti karjeros pabaigą, bet ir reikalavo griežtos bausmės jo skriaudikui.

Vladimiras Čeburinas

Vis dėlto A. Jankauskas nemano, kad M. Gobeljičiaus elgesys buvo tyčinis. Kapitonas pabrėžė, jog susikrimtęs ir ašaromis apsipylęs varžovas po rungtynių su klubo treneriu ir vadovu atėjo į „Sūduvos“ rūbinę bei prašė atleidimo.

„Nenorėčiau vertinti, ar tai buvo specialus veiksmas, ar ne. Nemanau, kad žmogus norėjo taip padaryti. Tikrai nenorėjo. Gal norėjo „užeiti“ kiečiau, bet išėjo kaip išėjo.

Žinoma, tokie dalykai nepuošia futbolo, bet galime padėkoti Gobeljičiui, nes jis atėjo į rūbinę ir atsiprašė. Jis pats verkė ir išgyveno. Dėl to galima jam šiek tiek atleisti“, – kalbėjo A. Jankauskas.

Itin jautriai į V. Slavicko traumą reagavo Andro Švrljuga. Kroatas teigė, kad dėl prarasto komandos draugo „Sūduvai“ yra daug skaudžiau nei dėl garbingu pasipriešinimu pažymėto pralaimėjimo.

„Pralaimėjome, tačiau „Crvena Zvezda“ mūsų nepalaužė, mus palaužė tik Vaido trauma, tai buvo svarbiausias rungtynių momentas. Gali pralaimėti, bet negali prarasti žaidėjų. Po savaitės jau žaisime Europos lygoje ir turėsime tai daryti be vieno svarbiausių savo žaidėjų. Turime kovoti dėl savęs ir dėl Vaido.

Per vieną minutę tavo gyvenimas gali apsiversti aukštyn kojomis. Nelengva, kai matai savo draugą taip stipriai sužalota koja, o pats turi lyg niekur nieko rungtyniauti toliau. Psichologiškai buvo tikrai sunku, tačiau kovojome iki galo“, – pasakojo A. Švrljuga.

Iki galo kovojusiai „Sūduvai“ rungtynių pabaigoje pasisekė nepraleisti trečiojo įvarčio bei vienintelį įvartį įmušti pačiai. Į skersinį pataikiusio Josipo Tadičiaus smūgis galėjo padovanoti marijampoliečiams ir sensacingą pergalę bendrame rezultate, tačiau pats kroatas po mačo išgyveno ne dėl to.

„Mes buvome šokiruoti, kai pamatėme, kas nutiko Vaidui. Buvo tikrai sunku išmesti tai iš galvos, todėl susikoncentruoti į žaidimą pavyko tik po kurio laiko. Mačo pabaigoje metėme varžovams rimtą iššūkį ir galėtume dėl to džiaugtis, bet dabar mūsų mintys tik su Vaidu. Tai, kas jam nutiko, yra siaubinga“, – sakė J. Tadičius.

Dar visai neseniai tris kairiojo krašto gynėjus (V. Slavicką, Vytautą Andriuškevičių ir Dominyką Barauską) turėjusi „Sūduva“ dabar liko be šios pozicijos žaidėjų. Klubas viliasi rasti pastiprinimą iki kitą savaitę San Marine vyksiančių UEFA Europos lygos atrankos rungtynių su „SP Tre Penne“ ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)