Teisėjui sekmadienio vakarą paskelbus dramatiško mačo Vilniuje pabaigą ir lygiąsias 2:2, S. Katanecas ir Edgaras Jankauskas minutėlę draugiškai šnekučiavosi tarpusavyje.

Bet į spaudos konferenciją po pasaulio čempionato atrankos dvikovos Slovėnijos rinktinės vairininkas atėjo kategoriškas kaip įprasta.

„Buvome vertesni pergalės“, – rėžė 53-ejų metų specialistas, nepaisant to, kad jo auklėtiniai tašką išplėšė trečią pridėto laiko minutę.

Lietuviai pirmavo po Fedoro Černycho ir Vykinto Slivkos įvarčių pirmame kėlinyje, bet 77 min. rezultatą sušvelnino Rene Krhinas, o paskutiniu lietimu rungtynių baigtį nulėmė Boštjanas Cesaras.

S. Kataneco akimis, Lietuvos ekipa įvarčių pelnė nelogiškai daug, o jo komanda – nepaaiškinamai mažai.

„Dviejų įvarčių persvara, kurią turėjo varžovai, nebuvo pelnyta. Pirmame kėlinyje mes irgi turėjome daug gerų progų. Po pertraukos vyrai parodė kovotojų dvasią. Tik gaila, kad neįmušėme trijų įvarčių, nes irgi galėjome tai padaryti. Galų gale, lygiosios yra teigiamas rezultatas, nors ir ne pergalė“, – akistatą komentavo slovėnas.

Jis vadovavo savo tautiečiams ir praėjusiame atrankos į Europos čempionatą cikle, kuriame taip pat teko varžytis su lietuviais. Išvykoje slovėnai laimėjo 2:0, namuose netikėtai tenkinosi lygiosiomis 1:1.

DELFI paklaustas, ar pastebėjo pokyčių Lietuvos rinktinės, kurią vietoje Igorio Pankratjevo dabar treniruoja E. Jankauskas, žaidime, S. Katanecas purtė galvą.

„Ir tada, ir šįsyk lietuviai žaidė kompaktiškai, didelio skirtumo nematau. Tai yra komanda, prieš kurią žaisti sunku, nes jie didžiąją laiko dalį kompaktiškai ginasi“, – teigė treneris.

Kur kas išsamiau jis ėmėsi atsakinėti į slovėnų žurnalisto klausimą. Pastarasis pastebėjo, kad Malta yra vienintelė už Lietuvą silpnesnė komanda F grupėje, ir pasiteiravo, kaip Slovėnijos rinktinė ketina žaisti su pajėgesniais varžovais, jei prieš lietuvius pavyko išsigelbėti tik paskutiniu smūgiu.

„Pamatysite, ir kitos komandos turės daug vargo žaisdamos su tokiomis komandomis kaip Malta, Lietuva. Bet Slovėnijos žiniasklaida, aišku, vis tiek visada bus nepatenkinta“, – atrėžė S. Katanecas ir įsikarščiavęs slovėniškai išpylė ilgą monologą apie ankstesnius tautiečių žurnalistų rašinius ir tarpusavio santykių istorijas.

Tokie trenerio emocijų proveržiai – įprasti slovėnams: ūmaus būdo specialistas nevengia konfliktuoti su žiniasklaida.

Nuo S. Kataneco kliūna ir teisėjams. Pavyzdžiui, olandui Bjornui Kuipersui, dirbusiam per Slovėnijos ir Lietuvos rungtynes pernai Liublianoje. Arbitrą S. Katanecas tuomet iškoneveikė dėl 11 m baudinio, kurį realizavo Arvydas Novikovas ir leido svečiams pasiekti lygiąsias 1:1.

„Mes buvome kur kas geresni už lietuvius. Visos ekipos turi problemų, kai viena rinktinė žaidžia, o kita užsidariusi sėdi gynyboje. 11 metrų baudinys į mūsų vartus – skandalingas. Nebandau teisintis. Aš tik šiaip pasakau, kad visi žinotų, kaip yra iš tikrųjų. Šiandien mus nužudė be teisės gyventi – buvome verti pergalės, bet save labiau vertinantys teisėjai nutarė kitaip“, – apmaudą kibirais laistė Slovėnijos rinktinės vyriausiasis treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)