Rekordiškai ilgo futbolo sezono Vilniuje viltis teks atidėti mažiausiai metams. UEFA Europos Konferencijų lygos naujokas „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose 1:2 (0:2) pralaimėjo Bratislavos „Slovan“ ir H grupėje finišavo paskutinis ketvirtas.

Savo ruožtu „Slovan“ užėmė pirmą vietą ir iškovojo tiesioginį bilietą į Konferencijų lygos atkrintamąsias.

V. Weissas po rungtynių Vilniuje įvertino visą komandos kelią grupių etape.

„Labai prastai pradėjome grupių etapą (lygiosios ir pralaimėjimas), tačiau tuomet iškovojome 4-jis taškus prieš „Basel“, kuris buvo laikomas grupės favoritu.

Vilniuje mūsų laukė labai sunkus ir emocionalus mačas. Džiaugiuosi viso klubo vardu, ačiū visiems, kurie mus palaiko. Klubo savininkas ir visa bendruomenė to nusipelno.

„Žalgiris“ – stipri komanda, nebuvo lengva uždaryti erdves varžovams.
Vladimiras Weissas

Turėjome anksčiau išspręsti rungtynių baigtį, įtampos netrūko iki pat dvikovos pabaigos.

Tai dar vienas žingsnis mano pažado link: sakiau, kad vieną dieną „Slovan“ susitiks su dideliais klubais. Noriu padėkoti mūsų sirgaliams, kurie mus palaikė Vilniuje.

Vienas mano asmeninių tikslų stojant prie „Slovan“ vairo buvo grąžinti žiūrovus į „Slovan“ stadioną.Tai mums pavyko, be sirgalių mūsų čia nebūtų. Tad esame jiems dėkingi. Nusipelnėme patekti į atkrintamąsias, o dabar turime gerai pasirodyti Slovakijos čempionate“, – teigė 58-erių V. Weissas.

Vargu ar jis pamena „Slovan“ klubo žygį 1969-aisiais, kuomet Bratislavos klubas savo tarptautinę kampaniją pratęsė net iki pavasario.

Tuo metu būsimam būsimam futbolo specialistui tebuvo penkeri.

Prabėgo 53-eji metai nuo to istorinio sezono, dabar „Slovan“ sirgaliai gyvens ne tik vietinio fronto batalijomis, bet ir pavasarį būsimų UEFA Konferencijų lygos atkrintamųjų nuotaikomis.

„Prabėgo daug laiko, skiriasi futbolo turnyrai ir sistema. Patekimas į atkrintamąsias keičia mūsų žiemos pasiruošimą ir planus. Bet tai smagios permainos. Noriu palinkėti įdomaus varžovo, kuris domintų sirgalius ir kova su juo suteiktų gerų emocijų“, – kalbėjo W. Weissas.

Strategas prisipažino rungtynių rytą planavęs kiek kitokį startinį vienuoliktuką, tačiau galiausiai nuspręsta sustiprinti aikštės vidurį.

„Žalgiris“ – stipri komanda, nebuvo lengva uždaryti erdves varžovams, bet mums tai puikiai pavyko, tuo esu patenkintas. Pelnėme du įvarčius, turėjome dar 5-6 progas pasižymėti“, – prisiminė „Slovan“ vyr. treneris, pridūręs, jog laiko šventimui nėra.

Dar penktadienį po kelionės namo komandos laukia treniruotė, o sekmadienį – svarbi dvikova vietiniame fronte su „Žilina“ ekipa.


Standings provided by Sofascore


Jis nesiryžo komentuoti „Slovan“ sirgalių sukelto incidento, kuomet svečių sektoriuje buvo laužomos kėdės ir svaidomos į apsaugos darbuotojus ar arčiausiai esančią lietuvių tribūną.

„Tai klausimas ne man, negaliu apie tai kalbėti“, – galvą purtė V. Weissas.

Už jį kiek plačiau pasisakė klubo atstovas spaudai.

„Mano nuomone, svečių sektorius nebuvo tinkamai atskirtas nuo vietos sirgalių. Dar turime palaukti daugiau informacijos apie šį incidentą“, – kalbėjo klubo atstovas spaudai.

Kilus neramumams į stadioną atvyko pareigūnai, tačiau nebuvo sulaikytas nė vienas futbolo sirgalius. Anot Lietuvos policijos Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio, siekiant išvengti daugiau incidentų, 6-i policijos pareigūnai liko stadione tarp slovakų ir lietuvių sirgalių.

Pasibaigus rungtynėms, slovakų sirgaliai iš stadiono buvo palydėti iki miesto centro.

Stadioną valdančios Lietuvos futbolo federacijos atstovas Justas Klimavičius, atsakingas už jo nuomą, neturėjo duomenų apie stadionui padarytą žalą.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją