Trumpai pasidžiaugęs įspūdingu saviškių žaidimu ir pergale 62-ejų metų Slovakijos rinktinės vyriausiasis treneris Janas Kozakas ėmė svaidytis žaibais ir priekaištais – tiesa, ne savo auklėtinių, o žiūrovų ir žurnalistų adresu.

„Žinojome, kad varžovai turi gerą gynybą, todėl turėjome greičiau žaisti ir perdavinėti kamuolį, kad jie nespėtų susirikiuoti, nes tada pralaužti jų gynybą labai sunku. Susikūrėme daug progų, atlikome daug smūgių, todėl manau, kad galime būti patenkinti.

Pirmas kėlinys buvo tobulas. Buvo daug veiksmo ir trys gražūs įvarčiai, o tai sunkiame atrankos turnyre nutinka labai retai. Antrame kėlinyje mūsų tikslas buvo vienas – nepraleisti patiems. Lietuviai buvo geri, kai valdė kamuolį, bet mes stengėmės jiems primesti intensyvų žaidimą ir greitai pereiti iš gynybos į puolimą. Mums tai sekėsi ir pelnėme ketvirtą įvartį. Galėjome įmušti ir daugiau, bet galbūt per daug noriu“, – trumpai rungtynes pakomentavo J. Kozakas.

Tuomet strategas rėžė kone 10 minučių trukmės monologą apie tai, kaip jį papiktino, kad Antono Malatinskio stadionas, kur vyko mačas, buvo pustuštis – užimta buvo tik kas antra vieta (dvikovą stebėjo tik 9653 žiūrovai iš 19200 galimų).

„Man labai apmaudu, kad stadionas nebuvo pilnas. Jei atvirai, aš tikėjausi, kad jis bus pilnutėlis, nes mūsų vaikinai su savo tokiu požiūriu į rinktinę to nusipelnė.

Žinau, kad yra kvailų dalykų, kuriuos mes padarėme praeityje, tačiau aš tikrai esu nusivylęs atmosfera, kuri tvyro. Esu nusiminęs, nes pirmame mače namuose su Anglija žaidėme gerai ir pralaimėjome tik po į įvarčio 95 minutę bei sulaukėme plojimų. Tada 3:0 nugalėjome Škotiją, bet yra žmonių, kurie žiūri ir ieško tik klaidų.

Mes, slovakai – maža tauta ir turime būti vieningi ir džiaugtis tuo, ką pasiekėme. Manau, kad kol kas surengėme tikrai gerus pasirodymus, ir tai darome dėl fanų. Labai džiaugiuosi, kad tikri fanai atėjo mūsų palaikyti. Tačiau aš labai nepatenkintas dėl kai kurių žmonių požiūrio, prie kurio prisidėjo ir žiniasklaida. Manau, kad jai reikia pažiūrėti į save ir į tai, ką padarė. Žaidėjai nenusipelnė, kad taip su jais elgtųsi. Tai gėdinga“, – negražbyliavo jis.

„Kai pasieksite tiek, kiek šie žaidėjai, galėsite ką nors tokio pasakyti, bet dabar jie neverti jūsų įžeidinėjimų. Juk turime futbolininkų, kurie žaidžia Italijoje ir Anglijoje, bet visada su pasididžiavimu atstovauja rinktinei ir laiko tai garbės reikalu. Jei kai kam nepatinka jų darbas ir jie rašo tik tam, kad išlietų savo pyktį bei neapykantą, visiems būtų geriau, jog jie to nebedarytų. Aš esu labai nusivylęs, bet ne viskam gyvenime gali daryti įtaką, taigi aš tiesiog tęsiu savo darbą.

Kaip jūs galite rašyti, kad mes esame begalviai, kad žaidėjai nemoka varytis kamuolio ir nieko nesupranta? Kodėl jūs taip mus įžeidinėjate? Kiek taškų jūs tikėjotės, kad mes šiuo metu turėsime?

Aš esu laimingas, galbūt galėjome iškovoti vienu tašku daugiau, bet visada reikia turėti galvoje ir varžovus, su kuriais buvo žaista. Turime kovoti taip ir toliau bei laimėti Maltoje ir Lietuvoje, kur nebus lengva, bet to reikia, jei norime žengti toliau. Viskas mūsų rankose“, – teigė J. Kozakas.

Keturis kartus aukščiau už mūsiškius FIFA reitinge žygiuojantys slovakai šiuos skaičius patvirtino ir aikštėje (Lietuva – 98-a, Slovakija – 26-a), kur dominavo ir pagal žaidimą, ir pagal statistinius duomenis, ir pagal rezultatą.

Po susitikimo tai pripažino ir E. Jankauskas, kurio spaudos konferencijoje pasisakius J. Kozakui belaukė tik pora žurnalistų.

„Slovakija – top rinktinė, kurioje susilieja patyrę ir jauni talentingi žaidėjai. Taigi tai – labai solidi komanda. Turėjome progą tai patirti savo kūnais ir akimis“, – konstatavo jis.

E. Jankauskas, kalbėdamas su DELFI, taip pat neslėpė likęs nustebęs, kad tribūnos Trnavoje buvo apytuštės.

„Na, taip, man keista, nors pats to ir nepastebėjau. Aš buvau Europos čempionato rungtynėse Sen Etjene, kur susitiko Slovakija ir Anglija (0:0), ir aš mačiau, kiek daug slovakų gerbėjų yra ten ir palaiko savo rinktinę. Jie buvo labai aktyvūs ir aistringi. Taigi tikrai keista. Galbūt yra kokių kitų priežasčių. Bet jei gerbėjų nėra čia, esu tikras, kad jie ateis į kitas rungtynes, nes čia yra ką pamatyti – juk jūs turite tokią galingą komandą. Todėl turėtumėte ją palaikyti“, – ragino E. Jankauskas.

Kitas oficialias rungtynes Lietuvos futbolininkai žais tik kitų metų kovo 26 d. Anglijoje su vienvaldžiais F grupės lyderiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)