Ketvirtadienį atnaujintoje rikiuotėje Lietuva prarado dar dvi pozicijas ir iš 142-os vietos nusileido ant 144-o laiptelio.

Per du mėnesius lietuvius aplenkė Surinamas – 550 tūkst. gyventojų turinti Pietų Amerikos valstybė – ir Esvatinis. Pastaroji karalystė, įsikūrusi Pietų Afrikoje ir turinti apie milijoną gyventojų, iki 2018 metų buvo žinoma Svazilando pavadinimu.

Primename, kad žemiausiai Lietuva FIFA reitinge buvo nukritusi 2017 metais, kai užėmė 149-ą poziciją.

Paskutinę pergalę oficialiose varžybose lietuviai pasiekė pernai spalį, pasaulio čempionato atrankos rungtynėse namuose 3:1 nugalėję Bulgariją. Vėliau sekė 7 pralaimėjimai ir vienerios lygiosios.

Kitų metų komandos kalendorius paaiškės sekmadienį Frankfurte (Vokietija) ištraukus Europos pirmenybių atrankos burtus.

Reinholdo Breu auklėtiniai priskirti priešpaskutiniam penktam krepšeliui kartu su Slovakija, Šiaurės Airija, Kipru, Baltarusija, Gibraltaru, Estija, Latvija, Moldova ir Malta. Paskutinis pagal pajėgumą krepšelis sudarytas tik iš Andoros, San Marino ir Lichtenšteino.

Tuo metu pirmajame FIFA reitingo dešimtuke per du mėnesius įvyko vos vienas pokytis: ant šeštos pakopos pakilusi Europos čempionė Italija susikeitė vietomis su Ispanija. Lydere išlieka Brazilija, kuriai įkandin rikiuojasi Belgija bei Argentina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)