Tuo metu seras Alexas Fergusonas neatrodė itin patenkintas situacija „Manchester Unitd“ klube. Davidas Beckhamas buvo siejamas su perėjimu į kitą klubą. Tai jautėsi treniruočių metu, kuomet krito saugo darbo etika ir požiūris į intensyvų treniravimąsi.

2003 metų vasario 15 d. FA taurės rungtynėse Mančesterio ekipa namuose kovėsi su Londono „Arsenal“. Po pirmo kėlinio savo auklėtinių žaidimu nepatenkintas „raudonųjų velnių“ treneris nusprendė aiškiai pasakyti, ką galvoja, ir, nesuvaldęs emocijų, spyrė ant žemės buvusį futbolo batelį, kuris nuskriejo teisiai į D. Beckhamą ir prakirto šiam kairįjį antakį.

Vėliau treneris savo biografinėje knygoje pasakojo, kad viskas įvyko netikėtai ir netyčia. D. Beckhamas kritikos metu nusikeikė, o tada treneris ir spyrė batelį. D. Beckhamas tuomet atsistojo, bet galimą fizinį konfliktą iš karto nuramino kiti futbolininkai, sulaikę D.Beckhamą.

Kitą dieną istorija jau buvo spaudoje, o A. Fergusonas nusprendė, kad futbolininkui netrukdys palikti klubo. Po penkių mėnesių D. Beckhamas persikėlė į Madrido „Real“.

Beje, tas rungtynes 2:0 laimėjo „Arsenal“.