Ketvirtadienį „Celtic“ Marijampolėje tenkinosi lygiosiomis 1:1. Nors jau trečią rungtynių minutę buvo išsiveržę į priekį po taiklaus Olivier Ntchamo smūgio galva.

„Ankstyvas įvartis turėjo atverti šliuzus ir atsakomąją dvikovą paversti formalumu. Vietoje to turime tik dar daugiau susierzinimo dėl tos pačios akis badančios problemos. Komandos gynyba – siaubinga“, – įvertino dailyrecord.co.uk.

13-ą min. Vaidas Slavickas baudos smūgiu pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur „Celtic“ futbolininkai pamiršo į užnugarį nėrusį Ovidijų Verbicką. Lietuvos rinktinės saugą prižiūrėjęs Cristianas Gamboa pametė varžovą iš akių, kiti svečių žaidėjai stovėjo it stabo ištikti, vėlavo sureaguoti ir vartininkas Craigas Gordonas.

O. Verbickas netrukdomas galva pelnė išlyginamąjį įvartį, kurį „Celtic“ strategas B. Rodgersas pavadino „minkštu“.

„Dar vienas nuviliantis vakaras, dar viena nuvilianti savaitė. Toks žaidimas vargiai gali išsklaidyti komandos, nesugebančios įgyvendinti lūkesčių, įspūdį. Tai buvo vakaras, kai „Celtic“ turėjo uždegti kovos laužus ir pasirodyti solidžiai prieš gerokai silpnesnį varžovą. Pozityvių dalykų buvo, bet viską sugadino eilinės klaidos gynyboje“, – rašė bbc.co.uk.

Gynybos grandis tapo „Celtic“ Achilo kulnu. Norvegas Kristofferis Ajeris žaidžia brandžiau nei būtų galima tikėtis iš 20-mečio vidurio gynėjo, bet aplink jį veriasi skylės. Komandos žvaigždė Dedryckas Boyata gydosi tikrą ar tariamą traumą ir laukia persikėlimo į turtingesnį klubą, Jackas Hendry yra susižeidęs iš tikrųjų, Jozo Šimunovičius žaidžia neužtikrintai ir taip pat patyrė traumą Marijampolėje.

B. Rodgersas bandė gelbėtis viliodamas „Aberdeen“ gynėją Scottą McKenną, bet 4 mln. eurų pasiūlymą konkurentai atmetė.

Tie patys rūpesčiai smaugė „Celtic“ ir praėjusiame Čempionų lygos atrankos etape, kuomet škotai neatsilaikė prieš Atėnų AEK. Nors Graikijos čempionai su „Celtic“ žaidė savo pirmąsias oficialias rungtynes šiame sezone ir, bent pirmame mače, akivaizdžiai nebuvo optimalios sportinės formos.

Britų žiniasklaida vieninga: net ir toks „Celtic“ turėtų žengti į Europos lygos pagrindinį turnyrą. „Sūduva“ škotams didelio įspūdžio nepaliko ir nenusiplėšė „nedidelio miestelio kuklios komandos“ etiketės. Bet nuogąstaujama, kas bus toliau.

„Įvarčio svečiuose tikrai pakaks norint užbaigti darbą savo stadione. Kaip jie žais grupių etape, jei ir toliau taip ginsis – čia jau kitas klausimas“, – konstatuoja dailymail.co.uk.

„B. Rodgersui yra ką apmąstyti. Patekimas į grupių etapą tikėtinas. Kas toliau? Jeigu nebus imtasi permainų, kas ten žino“, – skeptiškai nusiteikęs ir bbc.co.uk.

„Galima nuspėti, kad namuose „Celtic“ nupūs „Sūduvą“, nes tiesiog turi žymiai geresnių žaidėjų. Bet jau reikia rimtai susirūpinti ilgalaikiu scenarijumi“, – pridūrė dailyrecord.co.uk.

60 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Celtic Park“ stadione atsakomosios rungtynės vyks kitą ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)