Gyvenimo rungtynėse Glazge visas jėgas atidavę marijampoliečiai garbingu pasirodymu neužsitarnavo nė vienos dienos poilsio – išimčių nedariusi Lietuvos futbolo federacija įpareigojo šalies čempionus jau sekmadienį žaisti taurės ketvirtfinalio rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“.

Sekmadienį į svarbų Glazgo derbį Škotijos čempionate stos ir be didesnio vargo „Sūduvą“ įveikę „Celtic“ futbolininkai, tačiau jiems, priešingai nei lietuviams, netenka viso penktadienio praleisti keliaujant namo. A. Švrljuga neslepia nusivylimo – „Žalgiriui“ suteiktas pranašumas.

„Tai bus sunkios rungtynės, nes Glazge atidavėme visas jėgas, visą penktadienį keliausime, neturėsime treniruotės, kažkiek teks treniruotis šeštadienį. Net neįsivaizduoju, kas bus pasiruošę rungtyniauti. Tai yra mūsų realybė, reikia su ja susitaikyti.

Esame profesionalai ir turime daryti tai, ko iš mūsų reikalaujama, bet reikia pripažinti, kad gerą formą dabar demonstruojantis „Žalgiris“ turės didelį pranašumą. Nesuprantu, kas galėjo patvirtinti tokį tvarkaraštį...“, – bendraudamas su DELFI žurnalistu kalbėjo A. Švrljuga.

Dėl „Sūduvos“ žaidėjų sveikatos nerimaujantis 32 metų futbolininkas pastebėjo, jog toks tvarkaraštis yra žalingas ne tik marijampoliečiams, bet ir visam šalies futbolui. Anot gynėjo, tokiais sprendimais lietuviai patys šaudo sau į kojas.

„Pagalvokite, kaip dėl tokių sprendimų išauga traumų tikimybė, jau ir taip turime būrį traumuotų žaidėjų. Bet tai nėra tik mūsų problema, toks tvarkaraštis gali būti sudėliotas ir „Žalgiriui“, ir „Trakams“.

Lietuvos futbole ne viskas yra logiška. Prisiminkite, kad po 10 dienų žaidėjai turės vykti į rinktines. Kaip manote, kokios formos bus 4 be poilsio į Lietuvos rinktinę nuvykę „Sūduvos“ žaidėjai? Nežinau, ką jie galvoja...“, – sakė jau šešerius metus Lietuvoje žaidžiantis kroatas.

Antrus metus iš eilės su „Sūduva“ į paskutinį Europos lygos atrankos etapą patekęs A. Švrljuga patikino, kad lemiamame mače Glazge buvo padaryta viskas, kas buvo įmanoma. Visa galva pajėgesnį varžovą sutikę Lietuvos čempionai didžiuojasi savimi net ir pralaimėję 0-3.

„Jei kas nors prieš sezoną būtų pasakęs, kad žaisime paskutiniame atrankos etape su „Celtic“, jį būtų palaikę bepročiu. Mes tai pasiekėme ir turime džiaugtis. Po rungtynių plojimais mums už susitikimą dėkojo 50 tūkst. žiūrovų. Po tokio mačo tiesiog negali būti liūdnas.

Šiemet pasiekėme labai daug. Prie to prisidėjome visi: treneriai, personalas, administracija, kiekvienas komandai dirbantis žmogus. Netgi tas vyras, kuris paruošia ARVI futbolo arenos aikštę. Kiekvienas įnešame savo dalelę. Žinoma, mes, žaidėjai, atidavėme savo širdis.

Mes esame fantastiški, patikėkite, mes tikrai esame fantastiški. Labai didžiuojuosi mumis visais, nes atidavėme 100 procentų. Kartais to gana, kartais ne, šiandien mes taip pat atidavėme 100 procentų, galbūt net ir daugiau, aikštėje mes tiesiog žudėme save.

Taip, pralaimėjome 0-3, bet tai nėra tas pats, kas pralaimėti 0-5. Pralaimėti trimis įvarčiais nėra gėda, tai geriau nei pralaimėti keturiais, penkiais ar šešiais. Patikėkite, mes didžiuojamės šiuo rezultatu“, – tinklalapiui DELFI po rungtynių Glazge pasakojo A. Švrljuga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)