Škotija to nematė seniai. Raitoji policija, ekstazės apimti fanų veidai, suaugusių vyrų stumdomi ir spardomi vaikai, sulaužyti vartai, užpulti „Rangers“ futbolininkai.

Sirgaliai „Hampden“ stadiono veją užplūdo iš karto po paskelbtos rungtynių pabaigos. Nors dalis fanų elgėsi gana kultūringai ir tiesiog švęsdami būriavosi aikštėje, didelė grupė chuliganų stadione ėmė kelti chaosą. BBC skelbia, kad keliolika aistruolių buvo sulaikyta dėl įvairių pažeidimų – agresijos, muštynių, aikštės niokojimo.

„Sunku suvokti, kaip tai galėjo nutikti. Ir didžiulė gėda, nes šie vaizdai apskrieja visą pasaulį“, – BBC radijui pareiškė buvęs Škotijos futbolo federacijos vadovas Gordonas Smithas, viešai pasipiktinęs saugumu stadione ir apskritai faktu, kad buvo leista įvykti tokiam incidentui.

„Hibernian“ titulą laimėjo pirmą kartą po 1902 metų, tačiau tokio pobūdžio „šventimu“ pasipiktinę liko net dalis ištikimiausių kubo aistruolių.

„Nebuvo jokios prasmės veržtis į aikštę. Iš tikrųjų gėda, kad šitaip nutiko ir tokiems dalykams vietos Škotijos futbole nėra. Tačiau faktas, kad problema kilo dėl aplaidaus policijos darbo. Pareigūnų stadione paprasčiausiai buvo per mažai. Ir jie visiškai nusipelno kritikos, kurios sulaukė po šio apgailėtino įvykio“, – sakė „Hibernian“ gerbėja Kaye Adams.

„Rangers“ klubas viešai pasipiktino tokiu varžovų elgesiu ir paskelbė, kad kai kurie sirgaliai agresyviai puolė ne tik pralaimėjusiųjų fanus, bet ir pačius žaidėjus.

Rezonansinį skandalą tiria Škotijos policija, neabejojama, kad bus imtasi labai rimtų sankcijų.

Štai ką užfiksavo įvairios vaizdo kameros:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)