Pirmą kėlinį blankiai atrodę brazilai užsikūrė po pertraukos. Ir jei 60 minutę serbus nuo įvarčio po galingo Alexo Sandro šūvio apsaugojo virpstas, 62 min. ledai visgi buvo pralaužti: po Neymaro reido ir Viniciaus Junioro smūgio pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubo Richarlisonas bei vienu lietimu pristatė jį į vartų tinklą – 1:0.

Į kampą įsprausti serbai grasino tik standartinių padėčių metu, bet ir jos buvo itin retos. Savo ruožtu V. Junioro perdavimo sulaukęs Richarlisonas 73 min. ore puikiai susitvarkė kamuolį ir įmušė nuostabaus grožio įvartį – 2:0.


Per likusį laiką varžovų vartus užgulę brazilai turėjo dar ne vieną progą pasižymėti, bet buvo pakeistas tiek Neymaras, tiek Richarlisonas ir rezultatas iki finalinio švilpuko nebepakito.

Brazilija yra vienintelė šalis, nepraleidusi nė vieno turnyro: jai šios pirmenybės – jau 22-osios iš eilės.

Tuo metu Serbijai – tai trečias kartas tokioje scenoje: 2010 m. PAR ir 2018 m. Rusijoje serbai neperžengė grupės varžybų barjero.

Penkiskart čempionai Brazilijos futbolininkai (1958, 1962, 1970, 1994 ir 2002 m.) yra ne tik iškovoję daugiausiai titulų, bet ir laimėję daugiausiai mačų (74 iš 110) bei pelnę daugiausiai įvarčių per istoriją (231).

3 taškus G grupėje jau turi Šveicarija, kuri pirmame mače 1:0 įveikė Kamerūną.

Antrame ture brazilai susitiks su šveicarais, o serbai – su kamerūniečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)