Kaip jau skelbėme, išniekintas 24-erių metų profesionalaus futbolininko kūnas krūmuose buvo rastas spalio pabaigoje – krūmuose viename iš San Paulo miesto rajonų. Nužudytam vyrui buvo nupjauti lytiniai organai.

Rezonansinį nusikaltimą labai rimtai ėmusi tirti Brazilijos policija jau išgavo prisipažinimą.

Kaip ir manyta, futbolininką nužudė 38-erių verslininkas Edisonas Brittesas.

Prisipažinęs ir liudijimus davęs brazilas tikino, kad tokiam poelgiui jį išprovokavo futbolininko elgesys – neva į svečius paminėti 18-ojo dukters gimtadienio pakviestas D. C. Freitasas užsirakino viename iš vilos kambarių ir pamėgino išžaginti verslininko žmoną.

Šią versiją iš dalies patvirtino ir Brazilijos žiniasklaidos paviešintos paskutinės žinutės ir nuotraukos, per „WahtsApp“ progamą futbolininko išsiųstos vienam iš artimiausių draugų.

Nuotraukose D. C. Freitasas save įamžino lovoje, besimaivantį šalia miegančios moters, kuri, kaip paaiškėjo, ir buvo namų šeimininko žmona Cristiana.

Danielis Correa Freitasas

Pirmadienį „O Globo“ išplatino daug daugiau informacijos apie šį makabrišką nusikaltimą.

Paaiškėjo, kad kaltinamųjų tarpe atsidūrė ne tik jau prisipažinęs verslininkas, bet ir dar trys jo bičiuliai, Brazilijos žiniasklaidoje įvardinti kaip Davidas Williamas Silva, Igoris Kingas ir Eduardo.

D. W. Silva ir I. Kingas policijai pasidavė patys, o Eduardo buvo sulaikytas Paranos valstijoje.

Užklupęs futbolininką savo žmonos lovoje, E. Brittesas nesismulkino. Vietoje žiauriai sumušęs svečią, vėliau jis su pagalbininkais įmetė jį į automobilio bagažinę ir, pasiėmęs 20 cm ilgio virtuvinį peilį, pats vairavo mašiną iki vietos, kur buvo įvykdyta egzekucija.

Kartu su verslininku važiavo ir trys jo bendrininkai.

Policijai pasidavę D. W. Silva ir I. Kingas tvirtino, kad liko automobilyje ir nematė, kaip E. Brittesas nužudė savo auką.

Tačiau sulaikytasis Eduardo pareiškė, kad iš mašinos jie išlipo keturiese.

Anot jo, pirminė intencija buvo „kastruoti auką ir palikti ją gyvą“, tačiau iš futbolininko atimtame telefone pamatęs jau minėtas nuotraukas, E. Brittesas dar labiau pašėlo ir absoliučiai sužvėrėjo.

„Realybė tokia, kad sužinoję apie futbolininko elgesį, vyrai jį sumušė ir vieningai sutiko, kad kastravimo bausmė jam būtų pati teisingiausia. Surišę Danielį, jie įmetė jį į mašiną, o kelionės link egzekucijos vietos metu E. Brittesas pamatė nuotraukas jo telefone. Automobiliui sustojus, vyrai išlipo pasirengę padėti verslininkui įgyvendinti šiurpią keršto akciją – nupjauti futbolininko lytinius organus, tačiau įvykiai žaibiškai pasisuko kita linkme. E. Brittesas staigiai atplėšė bagažinę ir perpjovė aukai gerklę“, – pasakojo Eduardo advokatas.

Tuomet, anot jo, futbolininko kūnas buvo apspardytas, jam nupjautos genitalijos, o palaikai bendromis pajėgomis nunešti iki krūmų ir ten numesti.

Anot kito kaltinamojo, dar tempiamas iš namų futbolininkas maldavo pasigailėjimo ir tvirtino, kad jų šeimininkas įvykius interpretavo neteisingai, tačiau jokio pasigailėjimo nesulaukė. Kaip paaiškėjo vėliau, teisė pasisakyti jam nebuvo suteikta ir atidarius bagažinę.

Danielis Correa Freitasas

Primename, kad nužudytas futbolininkas yra atstovavęs Brazilijos elitinėje lygoje žaidžiantiems „Sao Paulo“ ir „Botafogo“ futbolo klubams.

Pastaruoju metu jis rungtyniavo antroje pagal pajėgumą šalies lygoje, „Sao Bento“ komandoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)