Vartininkas – Giedrius Kvedaras („Lietava“)

Rungtynėse su Utenos „Uteniu“ G. Kvedarui neteko demonstruoti akrobatinių šuolių ar neįtikėtinų refleksų, reaguojant į pavojingus varžovų smūgius, kurių tiesiog nebuvo ir prie to vartininkas labai prisidėjo. Jis užtikrintai darbavosi „antrame aukšte“, gaudydamas praktiškai visus aukštus perdavimus į baudos aikštelę, taip pat labai užtikrintai skaitė žaidimą ir laiku palikdavo vartus, neleisdamas prieš juos iššokti uteniškiams. Patikimas ir tikslus kaip laikrodis vartininko žaidimas buvo vienas iš raktų į pirmą „Lietavos“ pergalę sezone.

Gynėjas - Valdas Slavickas („Sūduva“)

Juokaujant galima teigti, kad bene geriausias lygos I turo futbolininkas Marius Papšys, siautęs prie Kauno „Stumbro“ vartų, į Marijampolę neatvyko. Tai, kad paprastai labai pavojingas ir aštrus „Atlanto“ krašto saugas aikštėje buvo tiesiog nematomas – neabejotinas jį akylai prižiūrėjusio V. Slavicko nuopelnas, atvėręs kelią į turo rinktinę.

Gynėjas - Arūnas Klimavičius („Trakai“)

Liną Klimavičių „Trakuose“ pakeitęs jo brolis Arūnas kol kas derina tandemo su Justinu Januševskiu mechanizmą, kuris šįkart veikė darniai – Rokas Krušnauskas ir Andrius Velička buvo pavojingi, tačiau įvarčio „riteriai“ nepraleido. Be darbo gynyboje A. Klimavičius buvo pastebimas ir prie svečių vartų. Kartą standartinės situacijos metu jo smūgį galva ne be vargo už vartų nukreipė kauniečių vartininkas. Vėliau būtent po gynėjo rezultatyvaus perdavimo „Trakai“ pelnė antrą įvartį, praktiškai išsprendusį visus rungtynių klausimus.

Gynėjas - Aleksandaras Šušnjaras („Lietava“)

Išrinktas į I turo rinktinę legionierius iš Serbijos po savaitės dar kartą įrodė, kad šiuo metu yra vienas geriausių čempionato gynėjų. Su nedidele išimtimi antrame kėlinyje, kai po serbo neįprastai neatsargaus žaidimo prieš vartus gan pavojingai iššoko Arsenijus Buinickis, A. Šušnjaras vėl buvo ramus ir neįveikiamas gynyboje bei pavojingas standartinių situacijų metu. Be to, jis puikiai pradėdavo komandos atakas, preciziškais tolimais perdavimas surasdamas komandos draugus.

Gynėjas - Miljanas Jablanas („Sūduva“)

Patyręs „Sūduvos“ naujokas kiek netikėtu puikiu baudos smūgiu padovanojo savo komandai pirmą pergalę ir tuo parodė, kad Suvalkijos klubas įsigijo ne tik solidų žaidėją gynybos linijoje, bet ir grėsmę standartinių situacijų metu. Prie savo vartų serbas kartą buvo „išmaudytas“ Abdoula Syllos antrame kėlinyje, tačiau kitose situacijose užtikrintai prisidėjo prie to, kad „Atlantas“ realių progų įvarčiams neturėtų.

Saugas - Martynas Dapkus („Trakai“)

„Trakų“ naujokas nuo pirmų sezono rungtynių žaidžia taip, tarsi „riteriams“ atstovautų nuo karjeros pradžios. Iš karto įsitvirtinęs starto sudėtyje, M. Dapkus šiuo metu demonstruoja formą, vertą turo rinktinės. Mače prieš „Kauno Žalgirį“ nenuilstamai darbavosi tiek gynyboje, tiek puolime ir puikų pasirodymą vainikavo pirmu savo įvarčiu čempionate.

Saugas - Dominykas Galkevičius („Lietava“)

Antras „Lietavos“ futbolininkas, išlaikęs pozicijas turo rinktinėje. D. Galkevičiaus žaidime – nieko naujo. Jonavos komandos atakų dirigentas vėl kėlė daug rūpesčių varžovams, o prieš savaitę į statistiką įsirašytą rezultatyvų perdavimą šįkart pakeitė pergalingu komandai įvarčiu.

Saugas - Elivelto („Žalgiris“)

Įvartis ir du rezultatyvūs perdavimai į Kauno „Stumbro“ vartus. Daugiau argumentų nebereikia. Būtent tokį nepaprastai aktyvų, nesulaikomą ir išalkusį kovos Elivelto visada norėtų matyti tiek „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas, tiek visi komandos gerbėjai.

Saugas - Arnas Paškevičius („Lietava“)

Atraminiai saugai įvarčius muša ar rezultatyvius perdavimus atlieka retai. To neatliko ir A. Paškevičius, tačiau jo įtaka „Lietavos“ žaidimui pergalingoje dvikovoje prieš „Utenį“ buvo aiškiai matoma. Jonaviškis perėmė dalį gynybinių funkcijų iš savo komandos gynėjų, užtikrintai griaudamas varžovų atakas tiek ant žemės, tiek ore, taip pat, jausdami tokį tvirtą užnugarį, laisviau galėjo jaustis į puolimą orientuoti saugai, žinodami, kad jų paliktos zonos bus prižiūrėtos.

Puolėjas - Nerijus Valskis („Trakai“)

Kai N. Valskio nekamuoja traumos, varžovų gynyba braška. Tai savo kailiu pajuto „Kauno Žalgiris“, prie kurio nesėkmės puolėjas prisidėjo rezultatyviu perdavimu ir įvarčiu. Šis indėlis „riteriams“, kurių gretose praėjusio sezono formos kol kas neatranda Davidas Aršakianas, buvo gyvybiškai svarbus. Iškovota pergalė pagerino „Trakų“ psichologinę būklę, o vienam pagrindinių jos kalvių garantavo vietą turo rinktinėje.

Puolėjas - Bahrudinas Atajičius („Žalgiris“)

Čempionų puolimo lyderio biure – nieko naujo. Vėl pasiektas dublis, vėl per plauką („Stumbro“ vartininko Aleksandro Sikorskio reakcijos dėka) pritrūkta iki „hat-trick'o“ ir vėl vieta turo rinktinėje. Abejonių, kad rezultatyviausias lygos žaidėjas to vertas, nėra.

„SMScredit.lt A lygos“ trečias turas startuos jau šį trečiadienį (kovo 16-ą d.) 18 val. Vilniuje, „Sportima“ futbolo arenoje. Tiesioginė rungtynių transliacija – per TV6.