Savos sienos San Marino komandai nepadėjo. Pergalę 2:0 svečių teritorijoje šventė Andoros futbolininkai, o įvarčius 28 min. (iš 11 m) ir 66 min. atitinkamai pelnė Idelfonsas Lima ir Cristianas Martinezas.

Anodros futbolininkai pergalę iškovojo po... 13 metų pertraukos. Paskutinį sykį šios nykštukinės šalies ekipai buvo pavykę laimėti 2004-aisiais, kai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse namie ji 1:0 nugalėjo Makedoniją.

Paradoksalu, kad San Marinas pergalės skonio taip pat nejuto nuo 2004-ųjų, kuomet kontrolinėse rungtynėse namie 1:0 įveikė Lichtenšteiną.

Iki pastarojo mačo per visą abiejų komandų istoriją Andoros ir San Marino rinktinės kartu sudėjus buvo sužaidusios 277 rungtynes, iš kurių laimėjo keturias (tris – Andora, vieną – San Marinas). Nuo 2004-ųjų, kuomet buvo iškovotos įsimintinos pergalės, abi ekipos kartu sudėjus pelnė 60 įvarčių, o praleido – 985.

FIFA reitinge San Marinas yra laipteliu aukščiau už Andorą ir su 17 taškų žengia 202-as. Andora turi 12 taškų ir užima 203-iąją poziciją. Teoriškai dar žemiau už abi šias ekipas iš Europos komandų yra Gibraltaro rinktinė (205 vieta), tačiau ji savo sąskaitoje apskritai neturi nė vieno įskaitinio taško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)