Smūgiuoti buvo galima ne arčiau 16 m iki vartų. Smūgiuojama po vieną smūgį paeiliui. Kamuolį į vartus buvo galima siųsti ir iš rankos ir pasimetus kamuolį ore ar pasistačius ant žemės.

Viso turnyre dalyvavo net 14 jaunųjų vartininkų iš jau minėtų miestų. Dalyviai buvo suskirstyti į du pogrupius po 7 žmones, kur visi sužaidę su kiekvienu išsiaiškino kas papuolė į kovą dėl medalių, o kam atiteko 9-14 vietos.

Į ketvirtfinalį iškopė Remigijus Mikalainis (Vilkaviškis), Tomas Molnikas (Vilnius), Erlandas Duršlikas (Radviliškis), Edgaras Mikšėnas (Šiauliai), Karolis Pūras (Kaunas), Aldas Ališauskas (Alytus), Algirdas Šveikauskas (Tauragė) bei Lukas Paukštė (Utena).

Po įnirtingų mūšių į finalą iškopė jau grupės etape savo jėgas išmėginę Edgaras Mikšėnas ir Lukas Paukštė. Grupės etape Lukas buvo stipresnis ir įveikė savo varžovą rezultatu 5:2. Visgi su finalo įtampa ir slegiančia atsakomybe sėkmingiau susidorojo šiaulietis E. Mikšėnas ir įveikęs L. Paukštę rezultatu 5:3 iškovojo pirmo Lietuvoje vartininkų mūšio 1x1 čempiono titulą.

Čempionas džiaugėsi iškovotu trofėjumi bei gausybe prizų.

„Smagu laimėti tokį turnyrą, pergalė dar saldesnė, nes pavyko atsirevanšuoti prieš savo priešininką“, – iškart po finalo kalbėjo E. Mikšėnas.

Visi turnyro dalyviai buvo apdovanoti gausiais prizais. Finalininkai gavo Žydrūno Karčemarsko bei Giedriaus Arlauskio įsteigtus prizus – vartininko pirštines, futbolo kamuolius bei vartininko marškinėlius. Taip pat LFF skyrė ir abonementus į likusias Lietuvos rinktinės namų rungtynes.

Kiekvienas dalyvis gavo po dalyvio sertifikatą liudijantį apie dalyvavimą pirmame Lietuvoje „Patrick“ vartininkų mūšyje 1x1 bei kitų LFF prizų.

Galutinė prizininkų rikiuotė:

1. Edgaras Mikšėnas (Šiauliai)
2. Lukas Paukštė (Utena)
3. Remigijus Mikalainis (Vilkaviškis)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją