Prieš svarbiausią sezono mačą mintimis pasidalijo nuo pat sezono pradžios Šiaulių komandoje esanti gynėja iš Jungtinių Amerikos Valstijų Shannon Aviza.

– Komanda yra ties starto linija UEFA moterų Čempionių lygos atrankoje. Kokia atmosfera vyrauja rūbinėje?

– Galiu drąsiai teigti, kad esame susitelkusios, nusiteikusios ryžtingai ir kovingai, palaikysime viena kitą kas benutiktų. Svarbiausia su šia atmosfera ateiti iki pat didžiųjų rungtynių. Matau, kad esame teisingame kelyje, mūsų tikslas bus šią atmosferą perkelti į aikštę.

– Kiek gerų emocijų pridėjo solidžios rungtynės Estijoje ir iškovotas Baltijos lygos čempionių titulas?

– Didelis privalumas buvo ne tik pergalės suteikusios pasitikėjimo savo jėgomis, bet ir tai, kad žaidėme išvykoje. Tai leido apsiprasti prie kitokios atmosferos ir suvokti, kad lengviau tikrai nebus. Neabejoju, kad mums etapas Estijoje buvo naudingas ir dar geresniam viena kitos pažinimui bei pilnaverčiam pasirengimui Čempionių lygos atrankos startui.

– UEFA Čempionių lygos atranka jau nauja istorija, kur viskas prasideda iš naujo ir sprendžiasi iš vienų rungtynių. Kokie iššūkiai yra sudėtingiausi ir svarbiausi pasitinkant rungtynių dieną?

– Mano nuomone iki rungtynių dienos svarbiausia yra tinkamai rūpintis savo kūnu, atidžiai reguliuoti krūvį ir mitybą. Rungtynių dieną viskas pasisuka į psichologinius aspektus. Pats svarbiausias dalykas yra neperdegti, o nervingumą, kuris yra natūralus reiškinys kiekvienam žaidėjui prieš žengiant į aikštę konvertuoti į pasitikėjimą savimi ir pozityvią energiją. Juk Čempionių lygos rungtynės yra tai, ko laukėme ištisus metus, turime mėgautis kiekviena akimirka, o įtampą palikti už nugaros.

– Komandoje esi nuo pat sezono pradžios, sausio mėnesio. Kaip vertini jos pokyčius nuo tada iki šiandien?

– Sulig kiekvienu mėnesiu, bėgančiomis savaitėmis jaučiau kaip dedame žingsnius pirmyn. Ne tik komandos sudėties papildymų atžvilgiu, bet ir bendro supratimo, taktinių trenerių sumanymų išpildymo prasme. Džiaugiuosi, kad komandoje yra daug talentingų žaidėjų, kurios tuo pačiu turi ir kovotojų charakterį. Tai mums padeda siekti bendrų tikslų. Tikiuosi, kad šį mentalitetą mums pavyks demonstruoti ir atrankoje.

– Atrankos turnyro pusfinalyje susitiksime su Suomijos čempione „Kups“ ekipa. Ką iš pirmojo žvilgsnio gali pasakyti apie šią komandą?

– Kaip ir minėjo treneris, tai stipri, fiziška komanda. Suomijos lyga yra konkurencinga, tapti čempionėmis ten nėra lengva. Visos puikiai suvokiame, kad laukia sunkios rungtynės, kurios pareikalaus kovos dėl kiekvieno aikštės centimetro. Varžovių analizė yra svarbu ir jos niuansų negaliu atskleisti interviu, bet vis dėlto tikiu, kad viskas priklausys nuo mūsų pačių pasiruošimo, prisitaikymo ir koncentracijos. Tikiu mūsų komanda ir žinau, kad mes atiduosime viską dėl pergalės.

Rugpjūčio 18-ąją rungtynės prieš „Kups“ prasidės 15 val. Lietuvos laiku. Tiesioginė transliacija numatoma per Sport 1 HD televiziją ir Gintra TV Youtube kanalu.

Kitame 5-os atrankos grupės pusfinalyje susitiks turnyro šeimininkė Lodzės „Uks sms Łódź“ (Lenkija) ir Briuselio „RSC Anderlecht“ (Belgija). Pusfinalius laimėjusios ekipos rugpjūčio 21-ąją susitiks atrankos finale ir kovos dėl vienintelio kelialapio į pagrindinį UEFA Čempionių lygos turnyro etapą, pralaimėjusios varžysis paguodos rungtynėse dėl 3 vietos.