Šioje atrankos grupėje taip pat varžysis ir dar dvi savo šalių čempionės – Šymkento „BIIK-Kazygurt“ (Kazachstanas) bei Kriulenio „ARF Criuleni“ (Moldova) komandos.

Visos UEFA moterų Čempionių lygoje dalyvaujančios ekipos prieš burtų traukimo ceremoniją jau buvo suskirstytos į keturis pajėgumų krepšelius ir žinojo su kuriomis komandomis akistatos atrankoje tikrai neturės, o kurie klubai yra potencialūs varžovai.

7-oji atrankos etapo grupė:

Šymkento „BIIK-Kazygurt“ (Kazachstanas, 1 krepšelis)
Šiaulių „Gintra-Universitetas“ (Lietuva, 2 krepšelis)
Veksfordo „Youths“ (Airija, 3 krepšelis, atrankos etapo šeimininkai)
Kriulenio „ARF Criuleni“ (Moldova, 4 krepšelis).

Po burtų traukimo ceremonijos vyriausiasis „Gintros-Universiteto“ komandos treneris Rimantas Viktoravičius sakė, jog kol kas neverta nei džiaugtis, nei liūdėti, bet patikino, kad Lietuvos čempionių laukia labai rimtas iššūkis.

„Burtų traukimo ceremonija yra eilinė procedūra po kurios paaiškėja varžovai, bet ne nugalėtojai. Kartais burtais galime šiek tiek pasidžiaugti, kartais jais nusiviliame, o šįkart galiu drąsiai teigti, kad kol kas neverta nei džiaugtis, nei liūdėti, nes varžovai yra pajėgus, bet įveikiami. Manau, kad šiame sezone subūrėme pakankamai pajėgią ir darnią komandą, todėl daug kas priklausys nuo mūsų pačių – kaip dirbsime, kiek daug parodysime noro ir, žinoma, ar prisijaukinsime sėkmę“, – galimus teigiamo rezultato veiksnius vardino treneris.

Lietuvos moterų futbolo rinktinės strategas taip pat pažymėjo, jog šios atrankos grupės favoritais išlieka Kazachstano klubas iš pirmojo burtu krepšelio, tačiau neskubėjo nurašyti ir UEFA moterų Čempionių lygos atrankoje debiutuosiančios Moldovos komandos.

„Nors nemėgstu komandų skirstyti į favoritus ar autsaiderius, nes kiekvienos rungtynės yra nauja istorija, tenka pripažinti, kad Kazachstano klubas turi didžiausią aukščiausio futbolo lygio patirtį. Pastaruosius du sezonus „BIIK-Kazygurt“ atrankoje net nedalyvavo, nes turnyrą pradėdavo iškart nuo pagrindinio moterų Čempionių lygos etapo. Legionierių iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Meksikos, Serbijos, Norvegijos ir kitų pajėgių futbolo šalių turintis Kazachstano klubas pernai šešioliktfinalyje nusileido Barselonos moterų futbolo komandai, bet namuose sugebėjo sužaisti lygiosiomis. Taigi, akivaizdu, kad ši komanda yra tikrai pajėgi, nors galima teigti, jog iš dalies yra priklausoma ir nuo surinktų legionierių pajėgumo, susižaidimo ir kitų vidinių veiksnių“, – vertindamas Kazachstano čempiones kalbėjo treneris.

„Negalima pamiršti, kad atrankos grupėje varžosi ne dvi, o keturios komandos. Tai, pernai mums skaudžiai įrodė ta pati Veksfordo ekipa, kuri tuomet buvo turnyro debiutantė ir mus nugalėjo. Jeigu su „Youths“ komanda jau susipažinome ir žinome ko iš jos galime tikėtis, tai Moldovos klubas gali pateikti siurprizų ir tapti šios grupės „juoduoju“ arkliuku. Jie taip pat debiutuos UEFA atrankoje ir tikrai stengsis, jog debiutas asocijuotųsi su maloniais prisiminimais. Nenuvertiname nei vieno varžovo, nes ne kartą esame gavę skaudžių pamokų. Dabar, kai nebėra jokių nežinomybių – žinome kurioje šalyje žaisime, su kokiais varžovais, belieka sunkiai dirbti ir kantriai laukti atrankos turnyro pradžios“, – sakė R. Viktoravičius.

UEFA atrankos turnyro etapas Airijoje, Veksfordo mieste vyks rugpjūčio 23-28 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)