Rungtynių pradžioje aktyvesni buvo šeimininkai. 6-ą minutę po pakelto kampinio Vytas Gašpuitis galva smūgiavo virš vartų, o dar po kelių akimirkų savo meistriškumą pademonstravo „Bangos“ gretose debiutavęs jaunasis vartininkas Ignas Driomovas. Vartų sargas atrėmė stiprų, po pertraukos į komandą grįžusio Stjepano Babičiaus, smūgį.

Tačiau netrukus „Bangos“ gynyba prakiuro. 11-ą minutę Dovydas Medžiaušis iš dešiniojo krašto atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten visiškai laisvas likęs Niko Tokičius galva iš arti smūgiavo tiksliai ir išvedė savo komandą į priekį. Tai jau 13-asis kroato įvartis šiame sezone.

Po patirto šalto dušo „Bangos“ futbolininkai nepasidavė ir pakankamai efektyviai kontroliavo kamuolį aikštės viduryje. Nors atakose trūkdavo paskutinio aštraus perdavimo, tačiau šiauliečių gynėjams nebuvo lengva.

31-ą minutę „Šiauliai“ pasinaudojo keliomis grubiomis varžovų klaidomis bei padvigubino rezultatą. „Bangos“ futbolininkas prarado kamuolį labai pavojingoje padėtyje, po to Edvinas Jasaitis griūdamas atliko perdavimą visiškai laisvam ant 16 metrų linijos stovėjusiam Jevgenijui Morozui, kuris tiksliu smūgiu nepaliko jokių vilčių jaunajam gargždiškiui.

Gana neblogai su užduotimis tvarkęsis I. Driomovas 40-ą minutę vaikiškai suklydo gaudant kamuolį, po vartininko klaidos Mindaugui Straukai beliko tik pataikyti į tuščius vartus.

Po pertraukos „Bangos“ atakuojantys žaidėjai nepasidavė ir kovojo toliau. Svečių gretose išsiskyrė Klaudijus Upstas ir Eivinas Zagurskas, būtent šie žaidėjai atliko smūgius su kuriais privalėjo susitvarkyti Andrėjus Stinca.

Tačiau 56-ą minutę gargždiškių gynyba ir vėl subraškėjo. Edvinas Jasaitis atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten varžovo globos išvengęs Titas Vitukynas smūgiu vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

Triuškindami „Bangos“ futbolininkus šiauliečiai kiek atsipalaidavo ir už tai buvo nubausti. Artūras Sirykas įsiveržęs į baudos aikštę smūgiavo virš vartų ir tarsi pasigailėjo šeimininkų, tačiau to nepadarė kitas ukrainietis Sergijus Ševčiukas. Techniškasis Gargždų klubo saugas 66-ą minutę pasinaudojo „Šiaulių“ gynėjo klaida ir pasiuntė atšokusį kamuolį į vartus.

Netrukus Jevgenijus Morozas galėjo atstatyti keturių įvarčių persvarą, tačiau iš labai dėkingos situacijos saugas smūgiavo virš vartų. Aktyviai rungtyniavo tiek po keitimo aikštėje pasirodęs Rokas Gedminas, tiek N. Tokičius, bet daugiau įvarčių „Šiaulių“ klubo futbolininkai nepelnė.

Paskutinę progą dar labiau sušvelninti rezultatą „Bangos“ futbolininkai turėjo 81-ą minutę, kai po perdavimo iš kairiojo krašto K. Upstas iš arti smūgiavo šalia vartų.

Rezultatas:

Šiaulių „Šiauliai“ 4 - 1 Gargždų „Banga“

11' [1 - 0] Niko Tokičius
31' [2 - 0] Jevgenijus Morozas
40' [3 - 0] Mindaugas Strauka
56' [4 - 0] Titas Vitukynas
67' [4 - 1] Sergijus Ševčiukas

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris26+5461
2.Trakai26+2347
3.Kruoja26+2346
4.Sūduva26+1741
5.Atlantas26+2640
6.Ekranas26+135
7.Banga26-829
8.Granitas26-1229
9.Šiauliai26-1026
10.Dainava26-1145

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai:
N. Tokičius („Šiauliai“) – 13, L. Kochanauskas („Trakai“), Elivelto („
“), L. Pilibaitis („Žalgiris“) ir E. Razulis („Atlantas“) – po 11 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)