Nyderlandų rinktinė užtikrintai laimėjo C grupės turnyrą – Amsterdame žaidę olandai 3:2 įveikė Ukrainą, 2:0 – Austriją ir 3:0 – Šiaurės Makedoniją. Franko de Boero komanda yra ir liks viena iš trijų ekipų čempionate, pirmajame etape skynusi tik pergales (kitos dvi – Italija ir Belgija).

Nyderlandai šiuo metu laukia savo aštuntfinalio varžovų, o vienais iš jų teoriškai gali tapti Ispanijos futbolininkai, kol kas turintys netikėtai daug problemų E grupės varžybose.

Nors žaidžia namie, Sevilijoje, ispanai per pirmas dvejas rungtynes pergalių neiškovojo – 0:0 sužaidė su Švedija ir 1:1 – su Lenkija. Taigi, trečiadienio vakarą vyksiančios rungtynės su Slovakija ispanams bus lemiamos.

Vienas iš Euro 2020 rungtynes transliuojančios ir apžvelgiančios Nyderlandų televizijos komentatorių yra buvęs garsus šios šalies saugas, ilgametis rinktinės žaidėjas Rafaelis van der Vaartas.

Tiesioginiame eteryje apžvelgdamas turnyrinę situaciją ir ligšiolinį komandų pasirodymą, 38-erių R. van der Vaartas nesusilaikė ir štai kaip pakomentavo Ispanijos rinktinės žaidimą turnyre: „Ispanijos rinktinės futbolas – siaubingas. Viskas ką jie sugeba – perdavinėti kamuolį vieni kitiems iš vienos aikštės pusės į kitą. Šita komanda neturi nė vieno žaidėjo, sugebančio atlikti esminį perdavimą ir sukurti progą įvarčiui.“

„Pakartosiu – tai siaubingas žaidimas, tikiuosi kad aštuntfinalyje Nyderlandams teks žaisti su Ispanija“, – pridūrė jis.

Tokia R. van der Vaarto nuomonė apie ispanų žaidimą sulaukė itin aršios reakcijos Ispanijoje, o ypač širdo patys Luiso Enrique's vadovaujamoje komandoje žaidžiantys futbolininkai.

„Jis labai klysta taip kalbėdamas. Ypač, kai pats buvo profesionalus žaidėjas. Tai buvo tiesioginis mūsų futbolo apšik...imas“, – komentuodamas olando pasisakymą nesusilaikė ispanų saugas Pablo Sarabia.

„Vienintelis dalykas, ką galiu prisiminti apie jį (R. van der Vaartą, – red. past.), kad 2010-ųjų pasaulio čempionato finale jis niekuo neišsiskyrė, o mes iškovojome titulą“, – atgal olandui bandė įgelti Paryžiaus PSG rungtyniaujantis ispanas.

2010-ųjų planetos pirmenybių Pietų Afrikos Respublikoje finale tarpusavyje žaidė Nyderlandų ir Ispanijos rinktinės, olandų gretose buvo ir po keitimo aikštėje pasirodęs R. van der Vaartas. Ispanai tapo planetos čempionais po pratęsimo metu Andreso Iniestos įmušto įvarčio.

Andresas Iniesta prieš Rafaelį van der Vaartą 2010-aisiais

Būtent šį momentą atsakydmas į olando kritiką prisiminė ir kitas Ispanijos rinktinės narys Koke.

„R. van der Vaartas nori savo šlovės minučių ir, panašu, jas išgyvena. Gerai prisimenu tą finalą, o jį komandai primena ir mūsų treniruočių bazėje pakabinta nuotrauka – įvartį muša Iniesta, o jis yra kažkur greta. Tokius momentus reikėtų gerbti“, – aiškino Madrido „Atletico“ saugas.

„Šių žodžių mes nepamiršime, jie mus turėtų motyvuoti ateityje. Tikrai jų nepasikabinsime savo rūbinėje, tačiau jie bus mūsų atmintyje, jei reikės žaisti su Nyderlandais“, – žadėjo Koke.

Lemiamas E grupės rungtynes ispanai su slovakais žais trečiadienį 19 val. Pergalė ispanams garantuotų bilietą į aštuntfinalį.

Ispanijos rinktinė yra lyderė pagal turnyre atliekamų perdavimų vidurkį. Per du mačus ispanai vieni kitiems kamuolį bandė perduoti 1712 kartų, 1513 perdavimų buvo tikslūs.

Kol kas daugiausiai – iš viso 2003 perdavimus (1779 tikslius) yra atlikę belgai, tačiau tai jie padarė per dvejas rungtynes, todėl neabejotina, kad ispanai trečiadienio vakarą pagal šį komponentą juos pralenks.

Vienintelį ispanų įvartį turnyre kol kas yra įmušęs Alvaro Morata, kuris neišnaudojo kelių kitų šimtaprocenčių progų pasižymėti.

Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Žodinio konflikto epicentre atsidūręs R. van der Vaartas per karjerą Nyderlandų rinktinėje yra sužaidęs 109 rungtynes ir pelnęs 25 įvarčius. Per savo klubinę karjerą jis yra žaidęs ir Ispanijoje – 2008-2010 m. futbolininkas atstovavo Madrido „Real“, o kiek vėliau trumpai vilkėjo ir Sevilijos „Real Betis“ marškinėlius.

Ispanijos rinktinė Europos čempione yra tapusi tris kartus – 1964, 2008 ir 2012 m.

Nyderlandai pirmenybes laimėjo vienintelį kartą – 1988-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)