Visos didžiosios Europos futbolo lygos dėl koronaviruso pandemijos šiuo metu yra sustabdžiusios čempionatus ir tik vienintelė Europoje Belgijos futbolo lyga sezoną jau nutraukė bei čempione paskelbė pirmavusią „Brugge“ komandą.

Tai tapo precedentu „Ajax“ techninio direktoriaus pareigas einančiam Marcui Overmarsui. Buvęs legendinis Amsterdamo ekipos žaidėjas praėjusią savaitę susisiekė su Olandijos futbolo federacija ir paprašė nutraukti šalies čempionatą.

47-erių olandas pareiškė, kad „Ajax“ sezono pabaigos nežais, tačiau „Eredivisie“ pirmenybių čempionų titulą gauti turi.

Sužaidus 25 turus Amsterdamo klubas pirmavo lygoje kartu su „AZ Alkmaar“ ekipa, kurią „Ajax“ lenkė tik dėl geresnio įmuštų/praleistų įvarčių santykio.

„Tai yra gėdinga. Kai koronavirusas bus nugalėtas, komandos turi užbaigti pradėtus čempionatus. Sporte nugalėtojai turi paaiškėti aikštėje, po 25 rungtynių pirmavę „Ajax“ savęs laikyti čempionais negali.

Apmaudu, kad kai kurie klubai koronaviruso krizę išnaudoja savo naudai. Jie akcentuoja tai, jog rūpinasi žmonių sveikata, tačiau labiausiai jie rūpinasi savimi“, – kalbėjo L. van Gaalas.

„Europos futbolo čempionatas buvo nukeltas, todėl klubai galės užbaigti čempionatus per vasarą. Laiko tam bus pakankamai“, – pridūrė buvęs „Manchester United“, Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“ strategas.

L. van Gaalas „Ajax“ direktorių M. Overmarsą treniravo 2000-2002 metais Olandijos rinktinėje bei 1992-1997 metais tame pačiame Amsterdamo klube ir 2002-2003 metais „Barcelonoje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)