43 metų futbolo specialistas pagarbiai atsiliepė apie svečius iš Lietuvos ir tikino, kad jo auklėtiniai bus tinkamai nusiteikę rungtynėms.

Nors vietos žurnalistus labiausiai domino naujienos apie galimas permainas „Sevilla“ sudėtyje bei pasirengimą sekmadienį įvyksiančioms Ispanijos Supertaurės rungtynėms su „FC Barcelona“, tačiau dėmesio teko ir ketvirtadienio mačui su „Žalgiriu“.

„Nors visus labiausiai domina Ispanijos Supertaurės rungtynės, bet prieš tai mes dar turėsime žaisti UEFA Europos lygos varžybose. Ir tai nėra tik formalumas, nes tokioje ankstyvoje varžybų stadijoje mes negalime klysti. Privalome siekti tik pergalės, nes nuo to gali priklausyti visas mūsų sezonas“, – samprotavo P.Machinas.

Vis dėlto, P. Machinas neslėpė, kad pasirinkdamas startinę sudėtį Europos lygos rungtynėms atsižvelgs ir į po kelių dienų Maroko mieste Tanžyre vyksiančią dvikovą su „Barcelona“.

„Suprantama, kad mes negalėsime žaisti abiejų rungtynių vienoda sudėtimi. Privalome tinkamai paskirstyti futbolininkų energiją ir turimus resursus, tad šią savaitę sieksime panaudoti kuo daugiau žaidėjų.

Manau, kad progą pasireikšti vienose ar kitose rungtynėse gaus ir po traumų atsigaunantys žaidėjai, taip pat ir mūsų gretas neseniai papildę futbolininkai“, – teigė „Sevilla“ ekipos strategas.

Nors Ispanijos čempionato kovos prasidės tik kitą savaitgalį, tačiau „Sevilla“ jau įrodė, kad yra neblogai pasiruošusi sezonui ir UEFA Europos lygos antrame atrankos varžybų etape 4:0 ir 3:1 įveikė bronzinius Vengrijos čempionato prizininkus „Ujpest“ futbolininkus.

Pasak komandos stratego, panašaus nusiteikimo reikės ir rungtynėse su „Žalgiriu“. „Žinome, kad esame šios poros favoritai, tačiau negalime atsipalaiduoti.

Šiuolaikiniame futbole kiekvienose rungtynėse ir su bet kuriuo varžovu privalai žaisti iš visų jėgų, nes net menkiausias atsipalaidavimas gali suteikti pranašumą silpnesniu laikomam priešininkui.

Tokių pavyzdžių yra labai daug. Mano pareiga – įtikinti žaidėjus, kad svarbiausios sezono rungtynės įvyks ketvirtadienį su „Žalgiriu“, o ne sekmadienį su „Barcelona“. Negalime nuvertinti „Žalgirio“ komandos. Ji įveikė du varžovus Europos lygos atrankos varžybose ir pelnytai pateko į trečią etapą.

Be to, atsakomosiose rungtynėse Vilniuje jie turės tam tikrą pranašumą, nes teks žaisti ant jiems įprastos dirbtinės dangos. Būtų idealu, jei mes pagrindinį darbą atliktume jau pirmose rungtynėse, taip kaip padarėme su „Ujpest“ ekipa“, – teigė P. Machinas.

43 metų futbolo specialistas su Ispanijos žurnalistais pasidalino savo žiniomis apie „Žalgirį“. Jo teigimu, svečiai iš Vilniaus mėgsta žaisti su kamuoliu, puikiai išnaudoja standartines padėtis ir turi kelis išskirtinius futbolininkus.

„Pastebėjome, kad varžovai pasižymi gera kamuolio kontrole, mėgsta pradėti atakas nuo savų vartų, taip pat pasižymi kokybišku poziciniu žaidimu.

„Žalgirio“ gretose yra aukštų, fiziškai galingų futbolininkų, kurie yra labai pavojingi standartinių padėčių metu. Didžiausią pavojų gali kelti fiziškai labai stiprus ir gerai nugara į vartus žaidžiantis varžovų puolėjas, bei pagrindinis jų atakų organizatorius, pasižymintis puikiu aikštės matymu ir stipriu tolimu smūgiu“, – žalgiriečius Louisą Oganą ir Tomašą Šimkovičių apibūdino „Sevilla“ strategas.

„Sevilla“ ir „Žalgirio“ rungtynės „Ramon Sanchez Pizjuan“ stadione ketvirtadienį prasidės 22.45 val. Lietuvos laiku. Atsakomasis mačas Vilniaus LFF stadione įvyks rugpjūčio 16 d., 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)