Praėjusią savaitę Sevilijoje vykusias rungtynes prieš „Žalgirį“ ispanai laimėjo 1:0, o jau sekmadienį jiems teko stoti į mūšį su apskritai viena tituluočiausių pasaulio komandų. Neutralioje aikštėje Maroke vykusiose Ispanijos Supertaurės rungtynėse „Sevilla“ susigrūmė su „Barcelona“ ir patyrė apmaudų pralaimėjimą 1:2.

„Sevilla“ pirmoji įmušė įvartį, tačiau vėliau varžovams leido atstatyti pusiausvyrą ir persverti rezultatą. Rungtynių pabaigoje atrodė, kad Andalūzijos komandai pavyks išlyginti rezultatą, bet 90 min. Aleixo Vidalio uždirbtą 11 m baudinį realizuoti bandęs Wissamas Ben Yedderas smūgiavo nesėkmingai.

Marcas-Andre ter Stegenas atrėmė smūgį ir leido triumfuoti „Barcelonai“ – 2:1.

„Grįžo ištįsusiais veidais, lyg musę kandę“, – „Sevilla“ futbolininkų sugrįžimą į Ispaniją komentavo vietos žiniasklaida, apibūdinusi Pablo Machino auklėtinių nuotaiką po pralaimėjimo Maroke.

Savo ruožtu portalas „El Desmarque“ antradienį atskleidė, kad tik prieš šį sezoną prie „Sevilla“ vairo stojęs 43-ejų ispanas P. Machinas yra labai nepatenkintas kai kuriais savo žaidėjais.

Visų pirma, 28-erių prancūzu W. Ben Yedderu, nesugebėjusiu realizuoti baudinio į „Barcos“ vartus. Ir trenerio nepasitenkinimą kelia toli gražu ne šis nesėkmingas baudos spyris. Anot pranešimo, prancūzas visiškai nenori adaptuotis prie P. Machino bandomos įdiegti žaidimo sistemos.

Puolėjas W. Ben Yedderas žaidė per visas trejas „Sevilla“ rungtynes Europos lygoje (dvejas su Budapešto „Ujpest“ ir vienas – su „Žalgiriu“), kur Andalūzijos komanda buvo aiški favoritė. Jis įmušė vieną įvartį, tačiau atėjus svarbesniam išbandymui – mūšiui su „Barcelona“ – P. Machinas į aikštę jau metė kolumbietį Luisą Murielį, spėjusį pailsėti po pasaulio čempionato Rusijoje.

Net ir vėliau, nusprendęs atlikti pirmą keitimą puolime, P. Machinas į aikštę išleido ne W. Ben Yedderą, o portugalą Andre Silvą, komandą papildžiusį likus vos 26 valandoms iki rungtynių su „Barcelona“ ir turėjusį vos vieną treniruotę.

Aikštėje W. Ben Yedderas pasirodė tik likus žaisti 6 min., tačiau, anot „El Desmarque“ publikacijos, „geriau būtų ir nepasirodęs“. Tą dieną gimtadienį šventęs prancūzas prisiėmė atsakomybę mušti 11 m baudinį, o kuo viskas baigėsi, jau minėjome.

"Sevilla" strategas Pablo Machin

„Neįmušti įvarčio tokiu rungtynių momentu buvo žiauru. Kūrėme progas, vykdėme žaidimo planą, bet viskas baigėsi liūdnai“, – pralaimėjimą pakomentavo P. Machinas.

Skelbiama, kad P. Machino nurodymų „žaisti aukščiau ir agresyviau“ nevykdančiam W. Ben Yedderui „Sevilla“ jau ėmė ieškoti pamainos, o trenerio požiūris į prancūzą kasdien darosi vis kritiškesnis. Pasak pranešimų, W. Ben Yedderu, „Sevilla“ gretose žaidžiančiu trečią sezoną, jau domisi keletas gimtosios Prancūzijos klubų, todėl netrukus gali būti priimtas sprendimas su futbolininku atsisveikinti.

Įdomu tai, kad artimiausiu metu „Sevilla“ komandą greičiausiai paliks ir geras W. Ben Yeddero bičiulis bei tautietis, 29-erių saugas iš Prancūzijos Stevenas Nzonzi. Futbolininkas taip pat netinka P. Machino schemoms, planuojama jį parduoti kitam klubui.

Savo ruožtu, antradienį „Ramon Sanchez-Pizujan“ stadione klubas pristatys jau minėtąjį naujoką, 22-ejų Portugalijos rinktinės narį A. Silvą, kurį „Sevilla“ išsinuomavo iš „AC Milan“ klubo.

Talentingas puolėjas tapo jau 7-uoju futbolininku, papildžiusiu „Sevilla“ gretas šią vasarą.

Po pralaimėjimo Maroke, pirmadienį „Sevilla“ komanda turėjo poilsio dieną, o antradienį kibo į darbus ir ėmė ruoštis rungtynėms su „Žalgiriu“.

Norėdami prisitaikyti prie dirbtinės LFF stadiono vejos, ispanai treniruotę surengė ne įprastoje savo pratybų aikštėje, o aikštyne, kuris taip pat yra išklotas dirbtine veja ir, anot jų, „primena Vilniaus stadioną“.

Į Lietuvą „Sevilla“ klubas išskirs trečiadienį perpiet, vakare Vilniuje ispanai surengs treniruotę ir spaudos konferenciją.

Primename, kad ketvirtadienį 20 val. vyksiančias rungtynes tarp „Žalgirio“ ir „Sevilla“ komandų tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)