St. James Park stadione susirinkę sirgaliai nuo pirmųjų susitikimo akimirkų griausmingai palaikė šeimininkus, kuriuos jau trečiąją minutę nuo įvarčio išgelbėjo Miguelis Almironas. Paragvajaus rinktinės saugas galva atmušė kamuolį nuo vartų linijos.

Praėjus vos porai minučių „Newcastle United“ stadione nuvilnijo triukšmo banga. Eilę klaidinančių judesių ties dešiniuoju baudos aikštelės kraštu atlikęs Allanas Saint-Maximinas pakėlė kamuolį ties vartų aikštelės linija, kur jį galva į vartus nukreipė Callumas Wilsonas.

Callumas Wilsonas

Itin energinga kova pasižymėjusiam pirmajam kėliniui dar net neįpusėjus lygybę atstatė svečių komandos gynėjas Aaronas Creswellas. Iš kairiojo krašto į baudos aikštelę jo pasiųstą kamuolį prašoko tiek du jo komandos draugai, tiek ir visi varžovų gynėjai, o po šio epizodo įvartis buvo įskaitytas perdavimą atlikti bandžiusiam futbolininkui.

Artėjant pirmosios rungtynių pusės pabaigai šeimininkų sirgalius dar sykį nudžiugino puolėjas Jacobas Murphy. Antrąjį sezoną „Newcastle“ klube futbolininkas pradėjo pasižymėdamas galva po škoto Matto Ritchie iš kairiojo atakos krašto atlikto perdavimo.

Beveik identiškas įvartis 53-ą minutę krito į šeimininkų vartus. Iš kairiojo krašto kamuolį į baudos aikštelę pakėlė techniškai su komandos draugo perdavimu susitvarkęs Michailas Antonio, o smūgiu galva vartininką nuginklavo alžyrietis Saidas Benrahma. Jau 32-ą kartą Anglijoje pasižymėjęs afrikietis pirmąsyk tą padarė galva atliktu smūgiu.

Neilgai trukus dusyk varžovus vijęsi „West Ham” futbolininkai persvėrė rezultatą savo naudai. Po Antonio atlikto smūgio galva kamuolys atšoko nuo virpsto, o prieš jį baudos aikštelėje suvaldžiusį ispaną Pablo Fornalsą prasižengė antrojo šeimininkų įvarčio autorius Murphy.

Prie vienuolikos metrų žymos stojusio Antonio smūgį atrėmė debiutines savo rungtynes „Premier“ lygoje žaidęs šeimininkų vartų sargas Frederickas Woodmanas, tačiau atšokusį kamuolį 63-ią susitikimo minutę į vartus pasiuntė Londono ekipos saugas iš Čekijos Tomašas Součekas.

Nusivylusiems šeimininkų sirgaliams net nespėjus atsigauti po čeko įvarčio „West Ham“ sudavė varžovams dar vieną smūgį. Greitoje kontratakoje Benrahma surado Antonio, puiku smūgiu pelniusį savo 47-ą „Premier“ lygos įvartį atstovaujant vakarų Londono klubui. Tiek pat sykių pasižymėti pavyko ir „West Ham“ rekordininkui italui Paolo Di Canio, plaktukams atstovavusiam 1999-2003 metų laikotarpiu.

Michailas Antonio

Dviejų įvarčių skirtumu varžovus įveikę Londono futbolininkai turnyro lentelėje dalinasi ketvirta-šešta vietomis su savo varžovus taip pat dviejų įvarčių skirtumu įveikusiais Liverpulio „Everton“ ir „Brentford“ klubais.

Antrajame ture „West Ham“ namuose priims „Leicester City“, o „Newcastle United“ svečiuose susigrums su Birmingemo „Aston Villa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)