Susisiekus su LFF Drausmės komisijos sekretoriumi Ričardu Zdančiumi jis nebuvo linkęs plačiai papasakoti apie situaciją, nes vis dar vyksta tyrimas.

„Jie (keli įtariami „Kražantės“ žaidėjai – red. past.) yra suspenduoti, bet tai dar nėra pabaiga. Vyksta tyrimas, dėl to komentuoti negaliu. Yra tiriami keli „Kražantės“ susitikimai“, – teigė R. Zdančius.

Paklaustas, kodėl vyksta tokie dalykai, LFF drausmės komisijos sekretorius atsakė trumpai: „Yra negerų žmonių. Daugiau nieko negaliu pasakyti“.

Likus vienam turui iki I lygos čempionato finišo „Kražantė“ su 28 taškais užima 12-ą vietą tarp 16 komandų.

Įdomu, kad Kelmės komanda prieš tai pralaimėjo net penkerias rungtynes iš eilės, o pastarąsias dvejas – tiesiog triuškinamais skirtumais: 0:8 (0:2) Vilniaus „Vyčiui“ ir 2:6 (1:3) „Trakams B“. Gali būti, kad dėl šių mačų ant kelmiškių ir krito įtarimų šešėlis. Vis dėlto paskutiniame ture „Kražantė“ pagaliau iškovojo tašką – sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su Vilniaus „Žalgiriu B“.

Tai – toli gražu nerekordiniai rezultatai I lygoje: tas pats „Vytis“ paskutiniame ture net 14:0 (6:0) sutraiškė Kretingos „Miniją“.

Primename, kad FIFA sąžiningo žaidimo pareigūnų dėmesį patraukė ir atrankos į 2018-ųjų metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynės tarp Lietuvos ir Maltos rinktinių. Tiesa, nelegaliais veiksmais įtariami tik lietuvių varžovai.

FIFA užkliuvo statymai už lietuvių pergalę dviejų ar didesniu įvarčių skirtumu, bet tikslesnių žinių apie juos dar nepateikiama.

Viso pasaulio lažybų bendrovėse koeficientai už Lietuvos nacionalinės komandos pergalę artėjant rungtynių su Malta pradžiai smuko žemyn – nuo maždaug 1,55 iki 1,25. Tai galima paaiškinti ir sėkmingu aikštės šeimininkų žaidimu pirmuose F grupės mačuose su Slovėnija (2:2) ir Škotija (1:1).

Lietuvos futbolininkų pergale tikėjo ir ją atspėjo daugiau nei 95 procentai besilažinusiųjų visame pasaulyje.

Primename, kad Lietuvos rinktinė svečius iš Maltos įveikė 2:0, o abu įvarčiai buvo pelnyti per paskutines 15 mačo minučių: pasižymėjo Fiodoras Černychas (76 min.) ir 11 metrų baudinį realizavęs Arvydas Novikovas (84 min.).

Lietuvos rinktinė FIFA reitinge 117-a, o Maltos – 176-a.