Apie 2013-ųjų rugsėjo 30-ąją Irane gimusį A. Hosseini publikaciją jau rengė Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) oficiali svetainė, berniuko nuotraukos vis dažniau šmėkšteli ir Anglijos žiniasklaidoje.

Pavasarį greta vieno vaizdo įrašo, kuriame A. Hosseini demonstruoja savo įgūdžius, komentarą paliko pats Lionelis Messi.

Nors tai daryti tikrai anksti, būtent su Argentinos futbolo žvaigžde šešiametį lygina kai kurie jo paskyros sekėjai ir netgi žiniasklaidos atstovai.

Šiuo metu A. Hosseini su tėvais gyvena Anglijoje ir treniruojasi „Liverpool“ futbolo akademijoje. Berniuko kamuolio valdymo technika palieka įspūdį, tačiau vienas dalykas jo nuotraukose gali gerokai sugluminti.

Tai – berniuko raumenynas ir pilvo presas: S. Hosseini atrodo lyg sumažinta Cristiano Ronaldo versija.

Arato „Instagram“ paskyrą tvarko jo tėvas Mohamedas, dažnai taip pat matomas vaizdo įrašuose. Anot jo, jau būdamas trijų mėnesių berniukas stebino itin stipriomis savo rankutėmis, todėl tėvai iš karto apsisprendė ateityje jį leisti į gimnastikos treniruotes.

„Jis pradėjo atlikti gimnastikos pratimus netgi anksčiau, kai jį nuvedžiau į nedidelį sporto klubą. Jis buvo labai entuziastingas. Kai buvo penkerių, sportuoti pradėjo labai intensyviai, o aš jį raginau, nes matau didžiulių perspektyvų“, – dėstė M. Hosseini.

„Aratas greitai tapo gerai žinomu veidu Azijoje, o kai pradėjo žaisti futbolą, jį ėmė sekti žmonės iš viso pasaulio, netgi žvaigždės. Pavyzdžiui, turėjome galimybę pabendrauti su pačiu Novaku Džokovičiumi.

Paskelbę video gauname daug labai pozityvių atsiliepimų – naudoju juos motyvuodamas Aratą siekti tikslų. Žiūrint iš kitos pusės, labai svarbu saugoti vaikus nuo blogųjų socialinių tinklų pusių. Bet kuriuo atveju jis vis dar yra mažas berniukas, kurio išsilavinimas ir tobulėjimas mums yra labai svarbus dalykas“, – tvirtino M. Hosseini.

Jau minėtasis L. Messi yra mažosios „Instagram“ žvaigždės dievukas – pasak berniuko tėvo, Arato siekis – tapti geriausiu pasaulio futbolininku.

„Aš esu įsitikinęs, kad vieną dieną jis tai pasieks. Laukia ilga kelionė, tačiau vieną dieną Aratas taps jauniausiu žaidėju, debiutavusiu pasaulio čempionate“, – FIFA svetainė cituoja M. Hosseini, pažymėjusį, kad jo sūnus žais Irano, o ne kurios nors kitos šalies rinktinėje.

Anot iraniečio, jo sūnumi susidomėjimą yra išreiškusios „Manchester United“ ir Londono „Arsenal“ futbolo akademijos, tačiau kol kas tobulėti jis liks Liverpulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)