Ketvirtadienį Anglijos sostinėje vyksiančiose rungtynėse aikštės teisėju bus FIFA kategorijos arbitras Gediminas Mažeika, jam talkins asistentai Vytautas Šimkus ir Saulius Dirda.

Rezerviniu teisėju bus Audrius Kancleris, o papildomų teisėjų asistentų vaidmenyse – taip pat pirmi iš Lietuvos arbitrų - dirbs FIFA kategorijos teisėjai Nerijus Dunauskas ir Sergejus Slyva.

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentas Jonas Braga sakė, kad šis kvietimas – naujas puslapis šalies arbitrų istorijoje.

„UEFA varžybų grupių etapuose mūsiškiai dar neteisėjavo. Taip pat pirmą kartą tarptautinėse rungtynėse kartu dirbs net šeši lietuviai. Tai tikrai didelis įvykis mums visiems“, - sakė LFTA vadovas.

Ruošiantis svarbioms rungtynėms kaunietis G. Mažeika dalyvavo UEFA teisėjų seminare, kuriame buvo instruktuotas apie papildomų teisėjų asistentų funkcijas ir pareigas.

„G. Mažeika bus šios brigados vadovas, todėl ir vyko į šiuos kursus. Bus tikrai daug žiūrovų, tačiau tikiu, mūsų arbitrai gali atlikti savo darbą sėkmingai. G. Mažeika puikiai supranta futbolą ir sugeba leisti futbolininkams netrukdomai jį žaisti“, - teigė J. Braga.

„Tottenham“ ir „Shamrock Rovers“ komandų dvikova vyks šį ketvirtadienį 20 val. Londono „White Hart Lane“ stadione, kuris talpina 36 tūkstančius žiūrovų. Lietuvos teisėjus vertins inspektorius iš Ispanijos Juanas Antonio Fernandezas Marinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)