„Per praėjusią stovyklą turėjome ir geresnių, ir prastesnių rungtynių, tikimės, jog per šią stovyklą vėl pavyks iškovoti taškų. Tokiomis mintimis ir pasitinkame naują rinktinės stovyklą“, – pirmadienį prieš pirmą treniruotę kalbėjo nacionalinės komandos saugas Justas Lasickas.

Rugsėjo pradžioje dvikovoje su Šiaurės airiais lietuviai patyrė skaudžią nesėkmę 1:4, nors rungtynėse turėjo galimybę išlyginti rezultatą, kuomet atsiliekant 1:2 prie 11 m žymos stojęs Arvydas Novikovas neišnaudojo puikios galimybės.

Savo šanso neišnauoję šeimininkai buvo nubausti dviem įvarčiais, o Šiaurės airiai šventė solidžią pergalę 4:1.

„Kas stebėjote rungtynes, pamenate, jog rezultatas neatspindėjo kovos ir rungtynių eigos.

Jei būtume realizavę 11 m baudinį, galėjo dvikova pakrypti visai kitaip. Su Šiaurės airiais tikrai galime žaisti, duoti gerą kovą.

Jei anksčiau manėme, jog šie varžovai tik muša kamuolį į priekį, o ten dėl kamuolio kovoja fiziškai stiprūs puolėjai, tai dabar žinome, jog Šiaurės airiai puikiai žaidžia su kamuoliu.

Turėsime kompaktiškai gintis, nesuteikti varžovams erdvių ir ieškoti savo progų priekyje“, – teigė J. Lasickas.

...čia jau žurnalistų skambios antraštės, mums tai – dar vienerios rungtynės.
Justas Lasickas

Tikėtina, kad trūkstant rinktinėje gynėjų, Justas turės atsitraukti ir padėti gynybos grandyje. Jam kraštinio gynėjo pozicija – jokia naujiena.

„Dabar savo klube žaidžiu dešinio gynėjo pozicijoje. Jei reikės, nebus problemų.

Taip teoriškai rinktinės sąraše – 5-6 nominalūs gynėjai, tačiau savo gretose turime universalių žaidėjų, kurie gali rungtyniauti ne vienoje grandyje“, – teigė J. Lasickas.

Belgrado „Voždovac“ klubui atstovaujantis lietuvis kartu komanda Serbijos aukščiausioje lygoje nuo rugsėjo pabaigos fiksuoja 6-ių nepralaimėtų rungtynių seriją.

Anot 24-erių futbolininko, ne tik spalį, bet per paskutinius kelis mėnesius asmeniškai jis išgyvena sėkmingą periodą.

„Svarbiausia – be traumų. Nuolat žaidžiu ir klube, ir rinktinėje. Tie geri rezultatai keičia viską. Gali žaisti gerai, bet jei nėra pergalių, nebus tos atmosferos, pasitikėjimo.

Malonu, jog klube turime gerą seriją, rinktinėje spalį įveikti bulgarai, ta pergalė vienintelė, bet mums labai svarbi. Stengsimės vėl pradžiuginti rinktinės sirgalius“, – kalbėjo mače su bulgarais pats savo įvarčių sąskaitą rinktinėje atidaręs saugas.

„Tas įvartis ilgai lauktas, tai buvo mano jau 27-as mačas dėvint nacionalinės komandos marškinėlius, seniai jau norėjau pasižymėti rinktinėje.

Skambės banaliai ir šabloniškai, bet svarbiausia, jog pasiekėme tą pergalę prieš bulgarus. Jei būtume pralaimėję, tas įvartis nieko nereikštų. Prisimenant tą momentą, tai Arvydas (Novikovas) viską padarė, o man tereikėjo pataikyti į tuščius vartus. Kartais reikia ir tokius įmušti. Smagu ir viliuosi išlaikyti tą patį lygį“, – kalbėjo J. Lasickas.

Į paskutinę pasaulio čempionato atrankos kovą futbolininkas žvelgia racionaliai.

„Revanšas, noras trinktelti durimis ar žūtbūtinis siekis aplenkti airius – čia jau žurnalistų skambios antraštės, mums tai – dar vienerios rungtynės. Jau nebekovojame dėl patekimo į pasaulio čempionatą. Žinoma, malonu būtų laimėti, jei iškovosime pergalę, aplenksime Šiaurės airius grupėje. Tai savotiškai papildoma motyvacija, bet tai – eilinės rungtynės“, – teigė J. Lasickas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Arvydas Novikovas, Justas Lasickas

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

  • Lapkričio 12 d. 21.45 val. Šiaurės Airija – Lietuva
  • Lapkričio 15 d. 19 val. Lietuva – Kuveitas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)