D. Šemberas yra vienas tituluočiausių Lietuvos futbolininkų, kuris nacionalinėje rinktinėje yra sužaidęs 82 rungtynes ir tik 2 nusileido Andriui Skerlai, kuris šios statistikos kategorijos nugalėtojas. Atstovaudamas Maskvos CSKA klubui D. Šemberas triumfavo UEFA Europos lygoje, iškovojo daugybę titulų Rusijoje, o su „Žalgirio“ komanda tapo stipriausiu Lietuvoje.

2019 m. buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas pradėjo su naujomis pareigomis – „Žalgirio“ sporto operacijų direktorius.

Kalbėdamas apie „2018 m. Lietuvos futbolo geriausieji“ rinkimus D. Šemberas pabrėžė, kad jam svarbiausias rodiklis yra stabilumas ir išskyrė tris nacionalinės rinktinės lyderius.

„Man žaidėjo meistriškumo rodiklis yra stabilumas, jį aš labai vertinu. Mano nuomone, stabiliausią žaidimą 2018 m. Lietuvos rinktinėje ir savo klube rodė Ernestas Šetkus, – sakė D. Šemberas. – Žinoma, negalima pamiršti ir Arvydo Novikovo, kuris rodė stabilų žaidimą klube ir rinktinėje. Kapitonas Fiodoras Černychas pakeitė klubą, išvyko į kitą šalį, gavo mažiau žaidimo laiko, neaplenkė ir traumos, nebuvo jis toks ryškus. Tačiau visi trys futbolininkai nusipelno aukščiausio įvertinimo. Būsiu atviras, manau, kad labiausiai šio titulo nusipelnė E. Šetkus.“

Analizuodamas A lygos sezoną buvęs šios lygos direktorius pažymėjo keturis ryškiausiai pasirodžiusius futbolininkus.

„Visada norisi išskirti kažką iš čempionų komandos, – šypteli D. Šemberas. – Puikiai žaidė Vaidas Slavickas, Algis Jankauskas, kiti klubo legionieriai. Tačiau verta paminėti „Žalgirio“ žaidėjus: Liviu Antalį, kurio statistika antrą sezono dalį buvo tikrai įspūdinga, kapitonas Tomašas Šimkovičius demonstravo stabilų ir naudingą žaidimą. Kažkuris iš šių žaidėjų ir turėtų nugalėti, man titulą norėtus vienam iš keturių atiduoti.“

Žiūrėdamas į jaunuosius šalies futbolininkus, D. Šemberas teigė, kad svarbiausia, kaip jaunas žaidėjas sugeba pereiti iš jaunimo futbolo į vyrų.

„Integravimosi į vyrų futbolą rodiklis jaunam futbolininkui yra pats svarbiausias. Ričardas Šveikauskas, Edvinas Kloniūnas ir Justinas Marazas – trys žaidėjai, kurie verti šito apdovanojimo ir tokio pagerbimo avansu, kad ateityje taptų geriausiais Lietuvos futbolininkais. Jie perspektyvūs, talentingi, turintys išskirtinių gebėjimų. Labai norisi, kad tai būtų artimiausia pamaina mūsų nacionalinei rinktinei“, – sakė D. Šemberas.

Buvęs Lietuvos rinktinės ir Maskvos CSKA gynėjas metų trenerio titulą vienareikšmiškai skiria „Sūduvos“ strategui.

„Metų treneriu turėtų būti Vladimiras Čeburinas, jis dirbo visus metus, o „Žalgirio“ komandoje treneriai keitėsi. Valdas Urbonas antrą sezono dalį parodė savo galimybes, sugebėjimą suvaldyti komandą, ją paruošti reikiamam etapui, tačiau titulo nusipelnė „Sūduvos“ treneris“, – kalbėjo D. Šemberas.