„Labai keista girdėti kalbas, kad LFF ketina parduoti savo valdomą stadioną Vilniuje. Juk tai, kad LFF administracija išsinuomojo patalpas Kauno Dariaus ir Girėno stadione, neturėtų tapti pretekstu atsisakyti viešai LFF deklaruojamo tikslo vystyti futbolo infrastruktūrą. Nebent šis tikslas yra fikcija, ir iš tiesų federacijos vadovybė siekia tik pasipelnyti nekilnojamo turto rinkoje“, – ELTA teigė V. Benkunskas.

„Kiek žinome, LFF šį stadioną įsigijo už kelis milijonus litų, o dabar sklando kalbos apie prašomus 4 mln. eurų. Tad kyla principinis klausimas, ar federacija iš tiesų atlieka savo vaidmenį tinkamai ir atstovauja futbolo bendruomenės interesus“, – pažymėjo jis.

„Šiai dienai esame apsibrėžę kainą maždaug ties 5 mln. eurų – įvertinus ir tai, kiek būtų galima iš stadiono uždirbti. Bet tai jau priklauso nuo konkretaus pirkėjo. Natūralu, kad iš futbolo bendruomenės, klubų mes nelaušime neadekvačios kainos, tai yra derybų klausimas. Pavyzdžiui, jeigu ateina klubas ir steigia ten akademiją nevystydamas jokios papildomos komercinės veiklos, kaina būtų atitinkama“, – svarstė LFF generalinis sekretorius, kurio žodžiais, parduoti 5,5 tūkst. vietų areną federacija būtų pasirengusi „kad ir rytoj“.

Liepkalnio gatvėje esantis stadionas LFF priklauso nuo 2010-ųjų. Prieš tai jį valdė bankrutavęs Vilniaus „Vėtros“ klubas, iš kurio dėl įsiskolinimų areną buvo perėmęs „DnB Nord“ bankas. Pardavusi savo ankstesnę būstinę sostinės Šnipiškių mikrorajone, LFF bankui sumokėjo 2,2 mln. litų (640 tūkst. eurų) ir įsikūrė pavadinimą pakeitusiame stadione.

Šiemet LFF siūlė stadioną pirkti A lygoje rungtyniaujantiems sostinės klubams: „Žalgiriui“ ir „Riteriams“. Vis dėlto šiems tokia investicija atrodo pernelyg didelė.

Praėjusį mėnesį Vilniaus tarybos narys Artūras Zuokas siūlė priimti rezoliuciją, kuria norėta savivaldybės administraciją „paraginti pradėti derybas su LFF dėl stadiono pirkimo“. Anot A. Zuoko, LFF stadioną nusipirkę komerciniai subjektai veikiausiai mėgintų pakeisti objekto paskirtį. Tačiau taryba rezoliucijos nepriėmė.

„LFF turėtų atsiųsti padėkas tiems, kurie balsavo prieš – tuo labai aiškiai parodėme, kad nevertiname stadiono kaip svarbaus visuomenei objekto. Neabejoju, kad tokiu būdu atsiveria galimybės į visus kitus teisiškai įmanomus veiksmus, o blogiausiu atveju Vilnius praras dar vieną stadioną taip ir nepastačius naujo“, – tuomet grūmojo A. Zuokas.

V. Benkunskas tikina, kad pagal Vilniaus miesto Bendrąjį planą, LFF priklausančio objekto žemės sklype galima vykdyti tik specializuoto komplekso veiklą, tad pagrindo už tokį objektą mokėti milijonus miesto savivaldybė nemato.

„Šioje vietoje negalima daugiabučių ar kitų gyvenamosios paskirties statinių statyba“, – aiškino sostinės vicemeras.

Vis dėlto savivaldybė, regis, nėra visiškai užtikrinta LFF stadiono likimu. Anot V. Benkunsko, taryboje bus inicijuojamas Bendrojo plano pakeitimas ir patikslinti reikalavimai teritorijoje.

„Teritorija bus palikta išskirtinai sporto reikmėms“, – sakė konservatorius.

LFF priklauso ir treniruočių aikštynas Kaune, į kurį ketinama papildomai investuoti, kuomet visa federacija persikraustys į antrą pagal dydį šalies miestą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją