Mančesterio klubas turi vienu tašku daugiau už pagrindinius konkurentus. Dėl likusių dviejų vietų pozicijų tarp keturių stipriausiųjų varžosi keturios ekipos – Londono „Tottenham Hotspur“, Londono „Chelsea“, Londono „Arsenal“ ir „Manchester United“.

36-ame ture didžiausią susidomėjimą kelia sekmadienį vyksianti „Manchester United“ ir „Chelsea“ akistata. Jei „raudonieji velniai“ neiškovos pergalės, jie beveik praras šansus prasibrauti į pirmąjį ketvertą, kuris garantuoja bilietą į kito sezono UEFA Čempionų lygą.

„Chelsea“ surinko 67 taškus ir užima ketvirtą vietą. Mančesterio futbolininkai sukaupė 64 ir yra šešti. „Tottenham Hotspur“ turi 70 taškų, „Arsenal“ – 66.

Pastaruoju metu ir „raudonieji velniai“, ir „aristokratai“ krito į duobę. „United“ paskutines dvejas rungtynes pralaimėjo bendru rezultatu 0:6 – 0:4 nusileido Liverpulio „Everton“ ir 0:2 – „Manchester City“ ekipai.

„Chelsea“ praėjusiame ture namie nesugebėjo palaužti kuklaus „Burnley“ klubo (2:2), o prieš tai 0:2 pralaimėjo „Liverpool“.

Pirmojo rato „Chelsea“ ir „Manchester United“ dvikova baigėsi 2:2. Šį sezoną komandos dar grūmėsi „FA Cup“ turnyre – 2:0 laimėjo „United“. Praėjusį sezoną „Old Trafford“ stadione 2:1 triumfavo šeimininkai.

Pastarąjį kartą „Chelsea“ išvykoje Mančesterio klubą nugalėjo labai seniai – 2013-aisiais (1:0). Paskui „Old Trafford“ arenoje trejose rungtynėse buvo užfiksuotos lygiosios, o dviejuose mačuose nugalėjo Mančesterio futbolininkai.

Iš viso „Premier“ lygoje šie Anglijos futbolo milžinai galynėjosi 53 kartus. 18 pergalių nuskynė „Chelsea“, 15 – „Manchester United“, o 20 mačų baigėsi taikiai.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas iš viso savaitgalį parodys net šešerias 36-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

balandžio 27 d.
14.20 val. „Tottenham Hotspur“ – „West Ham United“,
16.50 val. „Southampton“ – „Bournemouth“,
19.20 val. „Brighton“ – „Newcastle United“;

Balandžio 28 d.

13.50 val. „Leicester City“ – „Arsenal“,
15.55 val. „Burnley“ – „Manchester City“,
18.20 val. „Manchester United“ – „Chelsea“.