Australų žaidėjai prieš rungtynes sustojo aikštės viduryje, apsikabino per pečius ir nuleido galvas, taip „Adelaide Oval“ stadione tylos minute pagerbdami aštuonias aukas, žuvusias per teroro aktą Londone.

Tuo metu Saudo Arabijos futbolininkai aikštėje stovėjo savo pozicijose ir neprisidėjo prie šio pagarbos akto. Tai buvo aišku jau prieš rungtynes. Arabai teisinosi, kad musulmonų kultūroje nėra tokios pagarbos mirusiems tradicijos.

Toks elgesys sukėlė didžiulį nepasitenkinimą pasaulyje, o ypač Australijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Penktadienį Saudo Arabijos futbolo federacija išplatino atsiprašymo tekstą.

„Žaidėjai nenorėjo parodyti nepagarbos žuvusiųjų atminimui ir nenorėjo įžeisti žuvusiųjų artimųjų, draugų ir visų, kurie nukentėjo nuo žiaurumo akto. Saudo Arabijos futbolo federacija smerkia terorizmą, ekstremizmą ir reiškia gilią užuojautą visų aukų šeimoms, Didžiosios Britanijos vyriausybei ir visiems žmonėms.“

Tylos minutę prieš rungtynes organizavo Australijos futbolo federacija (FFA), suderinus su Tarptautine futbolo federacija (FIFA). Australai prieš mačą žinojo, kad arabai liks aikštėje savo pozicijose.

„Kalba eina ne apie (musulmonų) kultūrą“, - sakė vienas Australijos parlamento narių Anthony Albanese. – Tai buvo paprasčiausios pagarbos stoka ir tai yra gėdinga.“

Saudo Arabija pralaimėjo atrankos rungtynes Australijai 2:3.

Londone per teroristų ataką žuvo ir dvi Australijos pilietės Kirsty Boden ir Sara Zelenak.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)