„Europoje mano darbas yra baigtas, ten laimėjau viską, kas yra įmanoma. Žaidžiau pačiuose svarbiausiuose Europos klubuose. Dabar man laikas priimti naują iššūkį naujame žemyne – Azijoje“, – spaudos konferencijoje sakė C. Ronaldo.

Dvejų metų sutartį su Saudo Arabijos lygos lyderiais „Al Nassr“ sudaręs 37-erių atletas tapo brangiausiai apmokamu visų laikų futbolininku – per vieną sezoną jis uždirbs apie 200 milijonų eurų. Veteranas nesikuklina ir teigia, kad tokio kontrakto jis yra vertas.


„Tai yra unikalus kontraktas, nes aš esu unikalus žaidėjas. Tai yra normalu. Sulaužiau visus rekordus Europoje, noriu tai padaryti ir čia. Esu dėkingas „Al Nassr“ už šią galimybę“, – kalbėjo penkiskart geriausias planetos futbolininkas.

„Manchester United“ ekipai šį sezoną nereikalingu tapęs puolėjas atmetė visas kalbas apie artėjančią jo karjeros pabaigą. Sportininkas atsikirto kritikams, kurie legendinio futbolininko karjeros pabaigą Azijoje vadina gėdinga.

„Man tai nėra karjeros pabaiga. Man nerūpi, ką kalba žmonės. Jie nesupranta futbolo lygio Saudo Arabijoje. Nepamirškite, kad vienintelė komanda šiemet pasaulio čempionate nugalėjusi čempionę Argentiną buvo būtent Saudo Arabija“, – priminė C. Ronaldo.

Tiesa, spaudos konferencijoje futbolininkas neišvengė kuriozo. C. Ronaldo netyčia Saudo Arabiją pavadino Pietų Afrika.

Pirmadienio vakarą į Saudo Arabiją atvykęs C. Ronaldo po antradienio spaudos konferencijos buvo pristatytas sirgaliams pilname 25 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Al Nassr“ klubo stadione „Mrsool Park“.

Turtingoji „Al Nassr“ ekipa yra devyniskart Saudo Arabijos čempionė. Joje šiuo metu žaidžia ir keli kiti Europoje gerai pažįstami futbolininkai Davidas Ospina, Andersonas Talisca, Pity Martinezas ar Vincentas Aboubakaras.


C. Ronaldo yra pelnytai vadinamas vienu geriausių visų laikų pasaulio futbolininkų. Vien klubiniame futbole per savo karjerą jis yra sužaidęs 951 rungtynes ir pelnęs 701 įvartį.

Portugalijos rinktinėje jis per 196 mačus yra pasižymėjęs 118 kartų.

O Europos futbole jis išties laimėjo beveik viską, ką galėjo: penkiskart triumfavo UEFA Čempionų lygoje, triskart Anglijos „Premier“ lygoje, dukart Italijos „Serie A“ pirmenybėse, dukart – Ispanijos „La Liga“ čempionate.

Visose šiose šalyse portugalas laimėjo ir taurių turnyrus, buvo renkamas geriausiu pirmenybių žaidėju. 2016 metais su rinktine jis tapo Europos čempionu.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)