Jevgenijaus Ryvkino treniruojama rinktinė antradienį susirinko stovykloje Jonavoje. 14 kandidatų su komanda penktadienį išvyks į Andorą ir jau kitą dieną žais pirmąsias kontrolines rungtynes.

J. Ryvkinas teigė esąs patenkintas, jog pavyko surinkti kokybiškesnę sudėtį, nei spalio mėnesio stovykloje Lenkijoje ir Slovakijoje, tačiau priminė, jog ši rinktinė dar tik pradėjo vystytis: „Į šią stovyklą sugebėjome pakviesti daug futbolininkų, kurių nepavyko pritraukti ankščiau.

Tai nereiškia, kad pakvietėme pajėgiausius žaidėjus, bet juos peržiūrinėjame ir matome, kokias turime galimybes, kaip mums reikėtų dirbti toliau“.

„Šiuo metu mes formuojame komandą ir rezultatai nėra prioritetas. Dabar svarbiausia yra atrasti jos branduolį, su kuriuo galėsime dirbti, nes laiko iki pasaulio čempionato neturime daug. Ten turi rungtyniauti stipri ir susižaidusi Lietuvos rinktinė.

Pastaruoju metu praleidome nemažai įvarčių, tai parodo, kad mums reikia šlifuoti gynybą. Tuo pačiu skiriame dėmesį elementariems šiuolaikinio futsalo puolimo aspektams“, - sakė J. Ryvkinas.

Ukrainiečio teigimu, dabartinėje situacijoje geriausiai jo auklėtiniams pavyks tobulėti dvikovose su apylygiais, ar stipresniais varžovai: „Mums nekeičiame kažkokios senos tvarkos, o pradedame viską nuo pagrindų, nes, deja, Lietuvoje nėra profesionalaus futsalo čempionato.

Vaikinams daug kas yra visiškai nauja. Todėl, reikia laiko, kantrybės ir atlikti viską palaipsniui. Maksimaliai bandysime išnaudoti galimybes žaisti su stipresnėmis rinktinėmis, nei mes, o kai tokių komandų nebus, bandysime turėti praktikos bent jau su lygiaverčiais varžovais. Tik žaisdami su stipresnėmis komandomis mes galime pamatyti savo trūkumus ir tobulėti“.

Vyriausias Lietuvos rinktinės žaidėjas ir kapitonas Mindaugas Labuckas antrino, jog kol kas rungtynių rezultatai nėra svarbiausias aspektas: „Treneris neakcentuoja rezultatų, bet sako, jog mums reikia daugiau žaidybinės patirties žaidžiant prieš stiprius varžovus. Aikštėje didžiausią dėmesį skiriame darbui gynyboje ir išsivadavimui nuo oponentų spaudimo“.

„Žinias apie tai, kad organizuosime pasaulio čempionatą sužinojome spalio mėnesį stovykloje Lenkijoje, tuomet per kūną prabėgo šiurpuliukai. Manau, kad dalyvauti pasaulio čempionate yra kiekvieno futbolininko svajonė ir jie atvykę į stovyklą supranta, jog turi atsiduoti 200 proc., nes ne vienas žaidėjas nėra garantuotas dėl vietos rinktinėje“, – pabrėžė būsimo turnyro svarbą vartininkas.

Gruodžio 1 d. (šeštadienį), 19 val. Pavello del Prat Gran“ arenoje Lietuvos rinktinė susitiks su Andora, o sekmadienį (12 val.) laukia antroji komandų akistata.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai:

Mindaugas Labuckas („Oxford City Lions“, Anglija)
Tadas Norbutas (Gargždų „Pramogos SC“)

Aikštės žaidėjai:

Artūr Juchno (Vilniaus „Bekentas“)

Aurimas Skurdelis (Gargždų „Pramogos SC“)

Juri Jeremejev („Jonavos Vikingai“)

Vladimir Derendiajev („London Helvecia“, Anglija)

Martynas Draukšas (Gargždų „Pramogos SC“)

Justinas Zagurskas (Kauno „Vytis“)

Lukas Sendžikas (Kauno „Vytis“)

Arsenij Buinickij (Vilniaus „Bekentas“)

Eisvinas Utyra („Jonavos Vikingai“)

Albert Voskunovič (Kauno „Vytis“)

Benas Spietinis („Jonavos Vikingai“)

Edgaras Stankevičius (Panevėžio „Sportidus“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)