„Šachtar”

Ukrainos klubas po pirmo Čempionų lygos turnyro aštuntfinalio mačo prieš AS „Roma” ekipą, kurį laimėjo rezultatu 3:2, jaučiasi gan užtikrintai ir savo žiūrovų akivaizdoje tikisi nepralaimėti bei patekti į kitą etapą.

„Šachtar” ekipa, kuri jau pradėjo naują Ukrainos čempionatą, gali tinkamai pasiruošti šiam mačui, nes turi daug laiko poilsiui. Paskutinis šios ekipos mačas šalies pirmenybėse vyko kovo 3 dieną ir buvo laimėtas rezultatu 1:0.

Kuomet Donecko miesto ekipa pirmose rungtynėse su AS „Roma” klubu iškovojo pergalę, daugelis futbolo specialistų pareiškė, jog tokį gerą žaidimą „Šachtar” futbolininkai pademonstravo dėl to, jog jie ilsėjosi ir nežaidė šalies pirmenybių.

„Šakhtar” komandos strategas Mircea Lucescu nėra linkęs tikėtis lengvos pergalės namuose prieš AS „Roma” ekipą, kuri nesenai pakeitė trenerį ir pastaruoju metu, rodos, sugrįžo į pergalių kelią.

„Trenerio pakeitimas keičia viską. Dabar ekipa pradėjo demonstruoti geresnius rezultatus ir žaidžia kitaip nei tai darė anksčiau. Vincenzo Montella yra geras strategas”, - kalbėjo M. Lucescu. - Mums yra labai svarbu laimėti šias rungtynes. Mūsų priešininkai nori mums atkeršyti, tačiau aš manau, jog mes esame ta ekipa, kuri gali pasipriešinti, o ypač namuose”.

Ukrainos ekipos treneris Čempionų lygos varžybose prieš AS „Roma” klubą veikiausiai bus priverstas verstis be saugo Fernandinho. Mačą dėl kelio traumos tikrai praleis gynėjas Aleksandras Kučeris.

AS „Roma”

„Amžinojo miesto” klubas pasikeitus treneriui ėmė demonstruoti geresnius rezultatus šalies pirmenybėse. Prie ekipos vairo stojus V. Montellai klubas dar nepatyrė pralaimėjimo - du kartus laimėjo ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Šiuo metu „Serie A” lygos čempionate AS „Roma” komanda yra surinkusi 46 taškus ir užima šeštą vietą. Tokia ekipos padėtis netenkina klubo vadovų, kurie nori, kad jų komanda finišuotų bent jau ketvirtoje pozicijoje.

„Roma” treneris V. Montella apie šias rungtynes su žurnalistais daug nekalba. Strategas savo komandos žaidėjams taip pat pareiškė, jog šie susilaikytų nuo komentarų ir galvotų tik apie artėjantį mačą.

„Mes atvykome į Donecką tam, jog iškovotume reikiamą pergalę ir patektume į kitą etapą. Mes ruošiamės šioms rungtynėms kaip vienoms iš svarbiausių šio sezono rungtynių. Žinoma, kad bus sunku, bet mes norime įrodyti savo pranašumą”, - sakė V. Montella. - Žaisime prieš labai gerai organizuotą ir motyvuotą komandą. Labai yra svarbu, jog mes nelesitume jiems žaisti to greito ir atakuojančio futbolo, ką jie darė Romoje. Turime diktuoti savo taisykles”, - baigė italų treneris.

Šiose varžybose svečiams padėti negalės gynėjas Marco Cassetti bei saugas Jeremy Menezas. Abu šie futbolininkai dėl geltonų kortelių yra suspenduoti vienerioms rungtynėms.

Paskutiniai penki „Šachtar” mačai:

„Sevastopol” 0 - 1 „Šachtar“
„Roma” 2 - 3 „Šachtar“
„Karpaty“ 1 - 0 „Šachtar“
„Rosenborg“ 1 - 4 „Šachtar“
„Nordjaelland“ 1 - 3 „Šachtar“

Paskutiniai penki „Roma” mačai:

„Lecce” 1 - 2 „Roma”
„Roma” 2 - 2 „Parma”
„Bologna” 0 - 1 „Roma”
„Genoa” 4 - 3 „Roma”
„Roma” 2 - 3 „Šachtar“

Prognozuojama „Šachtar“ starto sudėtis: (4-5-1) Pjatov - Rat, Rakyckij, Čygrinskij, Srna - Jadson, Gay, Willian, D. Costa, Vičenec - L. Adriano.

Prognozuojama AS „Roma” starto sudėtis: (3-4-3) Doni - Juan, Mexes, N. Burdisso - De Rossi, Simplicio, Perrotta, Brighi - Borriello, Vucinič, Totti.

Įdomus faktas: „Šachtar” ir „Roma” klubai buvo susitikę 2006-07 metų sezono Čempionų lygos turnyro grupių etape. Tada ukrainiečiai namuose šventė pergalę minimaliu rezultatu 1:0, tačiau Italijoje „Roma” juos sutriuškino rezultatu 4:0.