Treneris pareiškė, kad stengsis susitarti dėl kontrakto pratęsimo su puolėju iki šią vasarą Ukrainoje ir Lenkijoje vyksiančio Europos čempionato pradžios.

R. van Persie, kuris į „kanonierių“ ekipą atvyko 2004 metų vasarą iš „Feyenoord“ komandos už 2,75 milijonus svarų sterlingų, yra pasirengęs derėtis su klubu dėl savo ateities ir teigė, kad nepaisant to, kas nutiks, jis širdyje visada bus „Arsenal“ žaidėjas.

„Mes dar nesusitarėme tikslios datos, bet aš turėsiu susitikimą su klubo vadovais, kuriame kalbėsime apie mano ateitį bei daugelį kitų dalykų“, - dėstė geriausias Anglijoje žaidžiantis futbolininkas.

„Arsenal“ yra neįtikėtinas klubas. Šiandien esu toks žaidėjas, koks esu, tik dėl to, kad žaidžiau Londone. Ta diena, kai pasirašiau sutartį su „kanonieriais“, buvo svajonės išsipildymas“, - tikino jis.

Olandas šiais metais jau laimėjo geriausio Anglijoje žaidžiančio futbolininko apdovanojimą. Be to, geriausiu jį išrinko ir iš žurnalistų balsų sudarytuose FWA apdovanojimuose.

„Man didelė garbė atsiimti šį apdovanojimą, nes mačiau praėjusių metų nugalėtojus ir net negalvojau, kad kada nors ir aš atsidursiu tarp jų. Žurnalistai bei apžvalgininkai žino viską apie sezoną, nes jie stebi kiekvienas varžybas, analizuoja visus mūsų įvarčius ar judesius, kalbasi su visais futbolininkais. Tad tas faktas, kad jie balsavo už mane, verčia didžiuotis.

Šį sezoną neplanavau laimėti jokių asmeninių apdovanojimų, žaidžiau futbolą, nes man tai patinka bei stengiuosi, kad „Arsenal“ finišuotų aukščiausioje vietoje, kokioje tik įmanoma“, – užbaigė 28-erių metų žaidėjas.

R. van Persie pribloškė visus šį sezoną: per 45 rungtynes pelnė 34 įvarčius ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.