Po netikėtos pergalės 2:1 FIFA 2018 turnyro starte Japonijos rinktinės sirgaliai nepuolė švęsti, o griebė rinkti šiukšles aplink save. Jie specialiai tam atsinešė savo šiukšlių maišus. JAV stadionuose toks sirgalių elgesys liktų visiškai nesuprastas.

Tvarką mėgstantiems japonams tai – kasdienybės dalis. Jie labai atsakingai elgiasi viešose erdvėse, saugo jų švarą ir patys surenka šiukšles.

Anot šios šalies kultūros žinovų, tokiu būdu japonų fanai norėjo parodyti pagarbą ir turnyro šeimininkams.

Įdomu, kad Mėlynųjų Samurajų sirgalių pavyzdžiu seka ir kitų šalių atstovai Rusijoje. Po 2:1 pergalės prieš Lenkiją Maskvos „Spartak“ stadione senegaliečiai taip pat susitvarkė ir išnešė šiukšles.

Ne tik po pergalės sirgaliai pasižymi garbingu elgesiu. Štai po pralaimėjimo „Rostov“ arenoje Urugvajaus rinktinei savo šiukšles rinko ir Saudo Arabijos futbolininkų fanai.

Pastaroji ekipa po dviejų iš eilės pralaimėjimų jau neturi šansų prasibrauti į kitą pasaulio čempionato etapą. Paskutines rungtynes dėl garbės jie birželio 25 dieną žais su Egiptu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)