Siekiant tinkamai pasirengti čempionatui, kuris vyks didžiausioje pasaulio valstybėje, svarstoma suburti naują ekipą, sudarytą ir rinktinės žaidėjų, kuri vieną sezoną varžytųsi Rusijos „Premjer“ lygoje.

Fabio Capello treniruojama komanda šią vasarą vykusiose planetos pirmenybėse iš kovos pasitraukė jau po grupių etapo, mat per trejas rungtynes sugebėjo surinkti vos 2 taškus. Toks pasiekimas neatitiko futbolo vadovybės keltų tikslų, todėl nutarta griežčiau kontroliuoti nacionalinės komandos pasiruošimą prieš 2018-ųjų čempionatą namuose.

Duodamas interviu naujienų agentūrai „Itar-Tass“, Rusijos futbolo sąjungos generalinis sekretorius Anatolijus Vorobjovas teigė, kad tokia idėja yra vienas iš galimų variantų, kurias šalies futbolo valdžia dar svarsto.

„Akivaizdu, kad varžytis su stipriausiais galime tik remdamiesi komandiniu žaidimu. Šioje situacijoje galvojame, kaip galėtume įgyti konkurencinį pranašumą. Vienas iš sumanymų yra sukurti komandą, sudarytą iš rinktinėje žaidžiančių futbolininkų, kuri galėtų vadintis „Rusija 2018″. Ši ekipa dalyvautų šalies čempionate sezoną prieš planetos pirmenybes. Kadangi sezone būna du transferų langai, galėtume sutarti su žaidėjų klubais, kad futbolininkai grįžtų į ekipas antroje sezono pusėje prieš lemiamas kovas“, – plačiau pasakojo A. Vorobjovas.

Rusijos rinktinė pirmadienį pradėjo kovas 2016 metų Europos futbolo čempionato atrankoje. Pirmose rungtynėse F. Capello ekipa 4:0 sutriuškino Lichtenšteiną.

Įdomu, kad prieš šį susitikimą futbolo specialistui iš Italijos teko gintis nuo žurnalistų klausimų, mat pasklido gandai, jog strategui dėl prasto pasirodymo pasaulio čempionate nebuvo sumokėtas visas jam priklausantis atlyginimas. Į tokius pareiškimus F. Capello atkirto, kad ekonominiai klausimai jam rūpi mažiausiai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!