Incidentas kilo pačioje rungtynių pabaigoje, kai mačo rezultatas jau buvo nulemtas. Pirmieji tarpusavyje apsistumdė „Ural“ saugas rusas Artiomas Fidleris ir „Lokomotiv“ saugas iš Peru Jeffersonas Farfanas, o netrukus į konfliktą įsivėlė ir kumščiais mojuoti pradėjo visa grupė futbolininkų.

Teisėjui neliko nieko kito, kaip paskelbti rungtynių pabaigą, o jau po finalinio švilpuko raudonos kortelės buvo parodytos keturiems žaidėjams – minėtiesiems A. Fidleriui, J. Farfanui, taip pat „Ural“ atstovaujančiam armėnui Edgarui Manucharyanui ir „Lokomotiv“ atstovaujančiam brazilui Ari.

Dėl dalyvavimo masinėse muštynėse jiems taip pat gresia šešių mėnesių diskvalifikacijos bausmės Rusijos taurės turnyre.

Incidentą trečiadienį nagrinės Rusijos futbolo sąjunga, nuobaudų gali sulaukti ir abu klubai.

Abu rungtynių įvarčius „Lokomotiv“ komanda įmušė antrajame kėlinyje. 76 min. pasižymėjo Igoris Denisovas, 92 min. – prieš pat muštynes – pergalę įtvirtino Aleksejus Mirančiukas.

„Lokomotiv“ šalies taurę iškovojo 7-ą kartą istorijoje. Pastarąjį kartą Maskvos klubas tai buvo padaręs 2015-aisiais, pernai nugalėtoju tapo Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas.

Finalo rungtynes Sočyje stebėjo 24 tūkst. žiūrovų.

„Lokomotiv“ futbolininkams atiteko kelialapis į kito sezono Europos lygos grupių varžybų etapą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)