Buvęs Rusijos sporto ministras po pralaimėjimo Katarui konstatavo: „toks mūsų lygis“. Tačiau S. Andrejevas buvo dar griežtesnis.

„Man keista, kai viešumoje rėkaujama: mes turime būtinai įveikti Katarą. Na tai įveikite! Ko gi jūs jo neįveikiate? Visi stiprūs liežuviais, o ne aikštelėje. Į FIFA reitinga galima žiūrėti skirtingai, tačiau tam tikra tiesos dalis jame yra, ar ne?

Yra pirmaujančios šalys – 8-10 rinktinių, kurios kovoja dėl patekimo į ketvirtfinalį pasaulio ir Europos čempionatuose. Toliau seka vadinamosios antrojo futbolo pasaulio šalys – Beglija, Olandija. O mes kur? 53? Štai jums ir atsakymas. Mes jau nebe Kataro lygio, o pamažu artėjame prie Kinijos ir Zimbabvės“, – kalbėjo S. Andrejevas.

Po Europos futbolo čempionato Rusijos rinktinės trenerio postą palikęs Leonidas Sluckis pareiškė, kad Rusija – ne futbolo šalis. S. Andrejevas visiškai palaiko tokią nuomonę.

„Taip ir yra. Argi pas mus pilni stadionai? Pristatėme stadionų, tačiau kas iš to? Anšlagas būna tik per „Spartak“ rungtynes su CSKA ar „Zenit“. O apie kitas rungtynes nėra ko ir kalbėti. Ir visoje šioje situacijoje man gaila tik vieno žmogaus. Tai Stanislavas Čerčesovas, tapęs rinktinės treneriu. Galima ilgai kalbėti apie taktikas, bet kai nėra futbolininkų, tu nieko negali padaryti. Jeigu mes daugiamilijoninėje šalyje nesugebame suburti 16 žmonių į rinktinę, apie ką apskritai galime kalbėti?“, – toliau žibalą į ugnį pylė buvęs garsus futbolininkas.

Rusijos rinktinė – 2018-ųjų metų pasaulio futbolo čempionato šeimininkė ir atrankos varžybose šiuo metu nedalyvauja.

Primename, kad ketvirtadienio vakarą Kataro sostinėje Dohoje rusai 1:2 pralaimėjo šeimininkams, kurie pasaulio reitinge užima 91-ąją vietą. Lietuvos rinktinė FIFA reitinge yra 98-a.

Minėtoji Zimbabvė FIFA reitinge yra 110-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)