Antroje lygoje žaidė Vladimiro „Torpedo“ ir Ivanovo „Tekstilščik“ komandos. Per rungtynių pertrauką, kai futbolininkai dar darė pramankštą, abiejų klubų fanai lengvai išbėgo į aikštę ir pradėjo aiškintis santykius pagal visus „hools'ų“ elgesio „kanonus“. Policija į įvykius įsikišo pavėluotai ir išvaikė mušeikas. Muštynių priežastis – iš Ivanovo fanų, neva, pavogtas plakatas („baneris“).

Riaušės įvyko ir pirmos lygos rungtynėse Voroneže, kur vietos „Fakel“ klubas priėmė svečius iš Maskvos – „Dinamo“ komandą. Apie 1200 atvykusių maskviečių fanų surengė maršą nuo geležinkelio stoties į stadioną. Pakeliui į areną ir prie stadiono jau vyko pirmi susidūrimai su aikštės šeimininkų aistruolių grupuotėmis. Rimtos muštynės kilo prie vienos kirpyklų. Buvo šaudoma trauminiais pistoletais. Trys „Dinamo“ fanai ir vienas policininkas buvo sužeisti ir atsidūrė ligoninėje. Kas ir kodėl šaudė kol kas neaišku.


Нападение воронежских хулиганов на болельщиков московского #динамо. Нападавшие использовали травматическое оружие. #ФакелДинамо #of pic.twitter.com/3N57uy9YkN
Dynamo-Moscow-Fan (@DMF_fcdin) 15 October 2016


Kovos tęsėsi ir stadione. Priešus skyrė tuščias arenos sektorius, todėl jame ir kilo pagrindinis mūšis. Tik po kiek laiko policijos OMON būrys išskyrė muštynių dalyvius. Mačas 58-ą min. buvo nutrauktas ir pratęstas po 10 min. Sulaikyti 9 asmenys.


Столкновения болельщиков на матче #ФакелДинамо #фнл #воронеж Матч был остановлен, пока не проснулась местная #полиция pic.twitter.com/C3YuIEln2w
— Dynamo-Moscow-Fan (@DMF_fcdin) 15 October 2016


Iki pasaulio čempionato Rusijoje lieka pusantrų metų. Rusijos žiniasklaidai kelia rūpestį, kad rungtynių organizatoriai ir teisėsauga nebuvo tinkamai pasirengę galimoms futbolo chuliganų riaušėms. Menka paguoda, kad tai buvo tik žemesnių lygų čempionatų rungtynės, kurios vyko Rusijos provincijos miestuose. Bet juk tai ir buvo geriausias poligonas rusų futbolo chuliganams.

Beje, mažai kam įdomu buvo, kad rungtynės Vladimire baigėsi 0:0, o Voroneže „Fakel“ klubas iškovojo pergalę 2:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)