Vienintelį rungtynių įvartį jau 2-ąją minutę po itin apmaudžios lietuvių klaidos įmušė dovanėle pasinaudojęs Xherdanas Shaqiri.

Anksti įvartį praleidusi Lietuvos rinktinė pavojingų progų šiame mače nesukūrė. Šveicarai pagal smūgius pirmavo 22:6, o pagal smūgius į vartų plotą – 9:2.

Šeimininkai kamuolį kontroliavo net 65 proc. laiko.

Šveicarija turėjo dar ne vieną puikų šansą pasižymėti, tačiau pavojingus varžovų smūgius atrėmė solidžiai rungtyniavęs vartų sargas T. Švedkauskas.

Rungtynių pradžia buvo atidėta. FIFA atstovai buvo nepatenkinti Sent Galeno stadione buvusiais vartais - atlikus išmatavimus buvo nuspręsta, jog jie neatitinka oficialių reikalavimų.

Vartus teko pakeisti, todėl mačo pradžia vėlavo 15 minučių. Susitikimas prasidėjo 22 valandą.

Kuriozai nesibaigė ir pastačius naujus vartus. Prieš mačo startą Šveicarijoje dėl techninių trikdžių buvo iškraipytas Lietuvos himnas.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Šveicarai pirmąjį atrankos mačą jau sužaidė anksčiau – 3:1 buvo nugalėta Bulgarijos rinktinė. Kitose anksčiau šią savaitę sužaistose C grupės rungtynėse Italija 2:0 įveikė Šiaurės Airiją.

Kol varžovai žaidė pirmąsias atrankos rungtynes, lietuviai šios savaitės viduryje turėjo tik draugišką mačą – jame Valdo Urbono auklėtiniai 0:4 neprilygo Kosovui.

Šveicarijos mieste Sent Galene atrankos kovas pradėjusi Lietuvos rinktinė antrąjį atrankos mačą žais trečiadienį, kai namie priims Italijos nacionalinę komandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (289)