Strategas teigė, kad Lietuvos rinktinės trenerių štabas žinojo, jog Ukrainos rinktinė yra labai galinga, tad užtikrintas jos žaidimas lietuvių nenustebino. Kalbėdamas apie pasiruošimą šioms rungtynėms ir pagrindines užduotis V. Urbonas akcentavo žaidimą aikštės viduryje.

„Stengėmės sodrinti aikštės vidury tas zonas, kuriose varžovai yra labai pavojingi. Gaila, kad individualios klaidos kainavo mums praleistus įvarčius, bet noriu padėkoti vyrams už atsidavimą. Reikia pripažinti, kad varžovai šiandien buvo stipresni“, – sakė jis.

Sulaukęs klausimo apie ne sau įprastose pozicijose rungtyniavusių futbolininkų žaidimą V. Urbonas dar kartą teigė esąs patenkintas savo auklėtinių žaidimu. Trenerio teigimu, rinktinė šiuo metu išgyvena priverstinio eksperimentavimo etapą.

„Esame tokioje stadijoje, kad turime duoti galimybę visiems žaidėjams, kurie nusipelno išeiti į aikštę. Aišku, po rungtynių galima kalbėti apie vieną ar kitą problemą. Krašto gynėjai – tiek Modestas Vorobjovas, tiek Saulius Mikoliūnas sužaidė neblogai, esu patenkintas jų pasirodymu.

Antrame kėlinyje keitimai pakeitė žaidimą, galėjome žaisti agresyviau. Tačiau nevadinčiau to kažkokia žvalgyba ar eksperimentais, esu patenkintas mūsų pasirodymu. Varžovai tiesiog buvo geresni“, – pasikartojo jis.

V. Urbonas taip pat išskyrė jaunųjų Domanto Šimkaus, Giedriaus Matulevičiaus ir Pauliaus Golubicko žaidimą. Stratego manymu, su savo užduotimis pagal galimybes susitvarkę futbolininkai privalo įgauti tarptautinių rungtynių patirties.

Sulaukęs vieno iš Ukrainos žurnalistų klausimo apie B grupės favoritus Lietuvos rinktinės treneris išskyrė tris komandas: Portugaliją, Ukrainą ir Serbiją. Pasak V. Urbono, kelialapių į Europos čempionatą likimas turėtų spręstis šių trijų rinktinių tarpusavio dvikovose.

Šiame atrankos cikle per ketverias sužaistas rungtynes tik vieną tašką iškovoję Lietuvos rinktinės futbolininkai ir toliau lieka B grupės dugne. Urbono auklėtiniai per pirmuosius keturis sužaistus susitikimus įmušė 3 ir praleido 10 įvarčių.

Vienintelį tašką mūsiškiai iškovojo birželio 7-ą namuose sužaisdami 1:1 su Liuksemburgo futbolininkais. Artimiausias rungtynes Lietuvos rinktinė žais jau šį antradienį – Vilniuje svečiuosis Cristiano Ronaldo vedama Portugalija.

Kalbėdamas apie laukiančią dvikovą su Europos čempionais, Lietuvos rinktinės treneris minėjo, kad dvejos rungtynės su tokio lygio rinktinėmis pareikalaus taikyti žaidėjų rotaciją bei išbandyti futbolininkus įvairiose situacijose siekiant išmėginti skirtingus komandos žaidimo taktinius niuansus.

Europos čempionato atrankos cikle savo sėkmingą žygį tęsia Ukrainos rinktinė, kurios vairininkas Andrejus Ševčenka džiaugėsi dar trimis iškovotais taškais.

Spaudos konferenciją vyriausiasis treneris pradėjo padėkodamas sirgaliams, kurie atvyko iš Ukrainos palaikyti savo nacionalinės rinktinės. A. Ševčenka pabrėžė, kad, nors LFF stadionas ir nedidelis, ukrainiečių sirgalių jame buvo labai daug bei išreiškė nuoširdžią padėką į Lietuvą atvykusiems rinktinės fanams.

Svečių rinktinės strategas taip pat akcentavo, kad jo komandos dėmesį kiek blaškė šiuo metu vykstantis Rusijos ir Ukrainos karo belaisvių apsikeitimo procesas. Ilgametis ukrainiečių rinktinės lyderis šį žingsnį pavadino „didele demokratijos pergale“.

Paklaustas, ar jo auklėtinius po užtikrintos pergalės išvykoje jau galima laikyti viena iš aukščiausio lygio Europos rinktinių, A. Ševčenka neskubėjo džiaugtis: „Ankstoka sakyti, kad esame tarp elitinių futbolo rinktinių. Nors rezultatas ir geras, tačiau matėme nemažai žaidybinio broko. Komanda darė nemažai klaidų, turėjome problemų su prisitaikymu prie aikštelės, tačiau sugebėjome susitvarkyti su iššūkiais.“

Strategas taip pat sulaukė klausimo apie komandos lyderio Andrejaus Jarmolenkos žaidimą. Po ilgesnės pertraukos į rinktinės sudėtį grįžęs puolėjas nesužaidė visų 90-ies minučių – ties valandos žyma jį pakeitė Viktoras Cygankovas:

„Esu patenkintas, vertinu jo žaidimą labai teigiamai. Pakeitėme jį antrame kėlinyje rezultatui esant 2:0, nenorėjome rizikuoti jo sveikata. Dirbtinės dangos aikštė sukelia papildomą riziką. Tikrai neturiu jokių priekaištų jam ir jo žaidimo kokybei, jis šiose rungtynėse buvo labai svarbus mūsų puolimui ir savo darbą atliko puikiai“.


Artimiausias oficialias rungtynes Ukraina žais spalio 11-ą dieną. Charkovo mieste vyksiančioje akistatoje ukrainiečiai dar kartą egzaminuos Lietuvos rinktinę. Nors Lietuvoje ukrainiečiai iškovojo lengvą pergalę, A. Ševčenka apie artėjančias rungtynes kalbėjo atsargiai:

„Lietuvos rinktinė šiuo metu yra pereinamajame procese, ji bando prisitaikyti prie naujo vyriausiojo trenerio propaguojamo žaidimo. Sunku prognozuoti, ko galime laukti Charkove. Džiaugiuosi, kad šįvakar puikiai apsigynėme nuo jų standartinių situacijų. Mano auklėtiniai sugebėjo išlaikyti atidumą. Tikiuosi, kad jį išlaikysime ir Ukrainoje.“

Ketvirtąją pergalę per penkerias sužaistas Europos čempionato atrankos ciklo rungtynes iškovoję ukrainiečiai įsitvirtino pirmoje B grupės vietoje. A. Ševčenkos auklėtiniai šiame atrankos cikle yra įmušę 11 ir praleidę tik 1 įvartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)