Užsimiršus – geltona kortelė

Pirmosiose rungtynėse po priverstinės pustrečio mėnesio pertraukos sostinės LFF stadione „Riteriai“ nustebino nominalų mačo šeimininką ir favoritą „Žalgirį“, laimėdami 1:0.

Mindaugo Čepo auklėtiniai visas rungtynes kompaktiškai gynėsi, saugodami persvarą, kurią 20-ą min. sukūrė Justinas Marazas.

„Kaustė nežinia, kaip atrodysime po tokio ilgo laiko be rungtynių. Juk net kontrolinių mačų nežaidėme. Bet vaikinai stengėsi laikytis žaidimo drausmės ir plano, tik pradžioje buvo juntama įtampa. O po to jau daugiau ar mažiau regėjau tą komandą, kurią ir norėčiau matyti“, – po dvikovos sakė „Riterių“ vairininkas.

Nors treneris pabrėžė, jog vienas laimėtas mačas neturėtų įžiebti euforijos komandoje, nugalėtojams džiaugsmo buvo per akis – tiek vienintelį įvartį aikštėje, tiek pergalę rūbinėje „Riteriai“ šventė pamiršę A lygos saugumo protokolo rekomendacijas.

Tuo metu treneriams nepatogumų kėlė privalomos kaukės. O M. Čepui – dar ir neįprasta tyla stadione.

Nors dalinti nurodymus auklėtiniams dėl to buvo lengviau, ne visos replikos pasirodė tinkamos „eteriui“: pirmame kėlinyje teisėjas Robertas Valikonis už pernelyg garsiai reiškiamą nepasitenkinimą parodė specialistui geltoną kortelę.

„Pajaučiau, kad dėvint kaukę žaidėjai manęs negirdi. Todėl kartais ją nusiimdavau. Vienu momentu galbūt ir užsimiršau...“ – juokėsi M. Čepas. – „Vis tiek Vilniaus derbis, bent jau Lietuvos masteliais, visada surinkdavo pakankamai didelę auditoriją. Šiandien žaisti be sirgalių, dėl kurių mes treniruojamės ir kovojame, ir be jų emocijų buvo keista.“

Įdomu, jog „Riterių“ starto sudėtyje šįkart visi vienuolika žaidėjų buvo lietuviai. Trys klubo legionieriai pradėjo mačą ant atsarginių suolo.

Palyginimui, „Žalgiris“ nuo pirmų minučių į kovą metė septynis svetimšalius.

„Galbūt tai ir buvo viena pergalės priežasčių. Mes, kaip klubas, einame link lietuvybės: kuo daugiau lietuvių, kuo daugiau jaunų futbolininkų. Tokia yra klubo filosofija, taip bus ir ateityje“, – žadėjo M. Čepas.

Žvaigždės užtemimas

„Žalgirio“ internacionalas bent jau teoriškai neturėjo būti kliuviniu šalies vicečempionams, mat klubas per karantiną legionierių namo išleidęs nebuvo.

Vis dėlto du trečdalius rungtynių kurti atakas šeimininkams visiškai nesisekė, o žaidimą pagyvindavo vienintelis naujokas iš Kanados Richlordas Enninas.

Ypač blankus buvo garsiausias komandos žaidėjas – žiemą atvykęs buvęs „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) ir „Liverpool“ (Anglija) puolėjas Davidas N'Gogas. Prancūzas tik pačioje mačo pabaigoje turėjo neblogą galimybę išlyginti rezultatą, bet jo smūgis skriejo gerokai pro šalį.

Žalgiriečių strategas Aleksejus Baga pripažino, jog komandos puolimo grandis funkcionavo prastai, bet D. N'Gogo nekritikavo.

„Jis buvo patyręs nedidelę traumą. Šiandien jis iš esmės padarė viską, ką galėjo po tokios ilgos pauzės ir tos traumelės. Stengėsi kaip ir visi, bet kažko trūko.

Ilgai laukėme šio mačo, pasiilgome futbolo, ir pirmame kėlinyje tų emocijų buvo daugiau nei žaidimo. Po pertraukos rungtyniavome solidžiau, agresyviau. Deja, neišnaudojome nė vienos progos. Puikiai žaidė priešininkų vartininkas (Tadas SimaitisDelfi), kai kur pritrūko meistriškumo, kai kur – sėkmės. Puolime nesužaidėme agresyviai. Taigi, yra kur dirbti, yra ką taisyti“, – komentavo baltarusis.


Puikią progą iššvaistė ir iš baudos aikštelės vidurio šalia virpsto mušęs Mantas Kuklys.

„Sunku įsivažiuoti po tokios pertraukos be jokių draugiškų rungtynių. Bet čia – ne pasiteisinimas, juk „Riteriai“ jų irgi nežaidė. Mano epizodas? Praktikos stygiaus čia neapkaltinsi – nepataikiau į vartus ir tiek. Tiesiog reikia išnaudoti savo progas“, – sakė saugas.

Nesupranta konkurentų abejingumo

32-ejų Lietuvos rinktinės senbuvis Delfi patikino, jog dėl dar nepraėjusio koronaviruso pavojaus komandoje prieš rungtynes niekas galvos pernelyg nesuko.

Tačiau įtampos gali būti daugiau artėjant kitiems turams.

Čempionato atnaujinimo išvakarėse Lietuvos futbolo federacija (LFF) apmokėjo „Žalgirio“ ir „Riterių“ futbolininkų COVID-19 testus, ištirtus privačioje laboratorijoje. Visi atsakymai buvo neigiami.

Likusios keturios A lygos komandos tokia galimybe pasinaudoti nepanoro.

„Labai gerai, kad mes ir „Riteriai“ pasitikrinome, dabar žinome, kad esame sveiki. Tikrai nesuprantu, kodėl kiti to nepadarė. Juk klausimas liečia ir mūsų šeimas, kurios dėl to gali nukentėti, jei parsineštume iš aikštės virusą. Man labai keista, juk federacija suorganizavo ir viską padarė nemokamai.

Iš tikrųjų, net truputį pikta. Galbūt reikės pasikalbėti su komandų kapitonais, kad vis dėlto pasidarytų tuos tyrimus. Juk tai nėra sunku, be to, nemokamai. Galbūt čia ir federacija turėtų imtis kažkokių veiksmų – paprasčiausiai negražu kitų komandų atžvilgiu“, – stebėjosi M. Kuklys.

Testų atsisakiusios Marijampolės „Sūduvos“ atstovai Delfi paaiškino, jog per ekipos susirinkimą nė vienas žaidėjas neišreiškė noro pasitikrinti. Be to, tam esą nebuvo prasmės, mat komanda nėra izoliuota ir per likusias kelias dienas iki rungtynių kas nors vis tiek galėtų užsikrėsti.

Titulą ginanti „Sūduva“ A lyga pratęs pirmadienį su „Kauno Žalgiriu“, kuris taip pat nepageidavo koronaviruso testų, kaip ir „Panevėžys“ bei Gargždų „Banga“.

Pastarųjų komandų tarpusavio dvikovą šeštadienį Gargžduose šeimininkai laimėjo 2:0.

A lygos lentelė

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)