Antradienio vakarą rungtynes Marijampolėje stebėjo beveik 2 tūkst. sirgalių, o „Sūduva“ juos džiuginti pradėjo anksti. Įvarčiais tapo 14-ąją ir 17-ąją minutėmis pakelti pirmieji šeimininkų kampiniai.

San Marine prieš savaitę įvartį pelnęs bei tris rezultatyvius perdavimus atlikęs Andro Švrljuga žibėjo ir Marijampolėje. Būtent kroatas nuo kampinio gairelės atliko perdavimus Josipo Tadičiaus ir Semiro Kerlos įvarčiams.

Galbūt nesame stipresni, bet mūsų šansai yra geri!
Mihretas Topčagičius

„Treniruotėse standartinėms situacijoms skyrėme labai daug laiko, ypač – kampinių realizacijai. Žinojau, kur turiu atlikti perdavimą, o bendraklubiai žinojo, kur turi atsidurti.

Dabar jaučiuosi labai gerai. Turėjome pabaigti San Marine pradėtą darbą ir mums tai pasisekė puikiai. Esame laimingi ir laukiame kito etapo“, – po antradienio pergalės tinklalapiui DELFI sakė A. Švrljuga.

Pirmajame susitikime įvartį po A. Švrljugos perdavimo pelnęs Mihretas Topčagičius šįkart mušė trečiąjį ir ketvirtąjį komandos įvarčius. Po mačo austras liaupsino bendraklubį bei įvertino varžovus.

„Andro yra neįtikėtinai naudingas ne tik savo perdavimais, bet ir patirtimi. Lietuvoje jis rungtyniauja jau septynis sezonus bei kiekvienais metais demonstruoja solidų žaidimą“, – teigė iš viso tris įvarčius sanmariniečiams išrašęs M. Topčagičius.

„Tenka pripažinti, jog su San Marino klubu mums buvo lengva. Išvykoje mušėme penkis kartus, todėl tiek pat įvarčių norėjome padovanoti ir sirgaliams namuose.

Esame gerokai aukštesnio lygio komanda, todėl privalėjome įrodyti tai primušdami daug įvarčių. 10 įvarčių ateities kovoms nuteikia maloniai“, – pridūrė „Sūduvos“ atakų lyderis.

Pergalė Europos turnyruose bendru rezultatu 10:0 – Lietuvos klubinio futbolo rekordas. Net pusę įvarčių rekordui sukūręs ir vieną pats įmušęs A. Švrljuga apetitu nesiskundžia. Jam norėjosi dar daugiau.

„Kiekvienose rungtynėse noriu būti vis geresnis. Praėjusiame mače atlikau tris rezultatyvius perdavimus, todėl šįkart norėjau dar daugiau. Pavyko atlikti du, bet nesustosiu ir Izraelyje mėginsiu atlikti keturis“, – žadėjo A. Švrljuga.

Jovanas Čadjenovičius, Andro Švrljuga

Į Izraelį „Sūduva“ vyks jau kitą savaitę – ketvirtadienį teks žaisti pirmąjį trečiojo atrankos etapo mačą su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa, kuri UEFA Čempionų lygos atrankoje neatsilaikė prieš Giedriaus Arlauskio atstovaujamą „CFR Cluj“ komandą.

„Maccabi“ – Lietuvos klubams niekada neįveiktas barjeras. 1999 metais prieš jį bendru rezultatu 3:4 krito „FBK Kaunas“, o 2001 metais – net 0:7 neprilygo Vilniaus „Žalgiris“. Marijampoliečiai supranta, jog sutiks pavojingą varžovą, bet pasitikėjimo savimi nestokoja.

„Pergalės prieš sanmariniečius suteikia pasitikėjimo savimi. Tiesa, nosies tikrai neužriesime, nes gerbiame futbolą, savo varžovus ir save. Kiekviename mače siekiame parodyti geriausią savo žaidimą“, – sakė A. Švrljuga.

„Bus sunku, bet vėl labai stengsimės atlikdami namų darbus. „Maccabi“ ekipa yra gana panaši į Belgrado „Crvena Zvezda“, todėl norint laimėti mums reikės išdarinėti stebuklus.

Mihretas Topčagičius

Nors Izraelio klubas yra pajėgus, tikiu, kad galime jį įveikti. Esame gera komanda, turinti nuostabią komandinę dvasią. Turime būti nusiteikę pozityviai“, – pridūrė 2016-aisiasi po ketverių metų Vilniaus „Žalgiryje“ į Marijampolę persikėlęs krašto gynėjas.

Tuo metu M. Topčagičius pabrėžė, jog „Maccabi“ turi UEFA Čempionų lygos grupių etapo patirties. Šiame turnyre Izraelio čempionai varžėsi 2004-2005 bei 2015-2016 metų sezonuose.

„Visi žinome, kad „Maccabi“ yra gera komanda su garbinga istorija. Praeityje jie yra žaidę ir UEFA Čempionų lygoje. Mūsų laukia du sunkūs susitikimai, bet manau, jog turime gerus šansus, nes esame stipresni nei praėjusį sezoną.“

O ar stipresni už „Maccabi“?

„Galbūt nesame stipresni, bet mūsų šansai yra geri!“, – patikino M. Topčagičius.

„Sūduva“ trečiąjį atrankos etapą pasitinka itin pakiliomis nuotaikomis, tačiau marijampoliečių pamėgta kroatiška daina „Maksimalno“ komandos rūbinėje dar neskamba.

Šį tautiečio Jole kūrinį į Suvalkijos sostinę „atvežęs“ A. Švrljuga atskleidė: „Saldžiausios pergalės dar laukia ateityje – „Maksimalno“ taupome sezono pabaigai.“

"Sūduva" antrąkart sutriuškino "Tre Penne" ekipą
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)