Kontrolinė akistata tarp lietuvių ir graikų pirmadienį startuos 19 valandą.

Prieš rungtynes surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavęs rinktinės treneris Edgaras Jankauskas teigė, kad poros dienų atsistatymui tarp rungtynių komandai turėtų pakakti.

„Tarptautinių rungtynių intensyvumas yra labai aukštas, bet turėjome laiko atsistatyti Serbijoje, sakyčiau, kad esame geresnėse sąlygose. Tai puiki galimybė turėti testą su labai pajėgia rinktine gerame stadione. Tikimės gerų rungtynių“, – sakė treneris.

Paprašytas dar kartą nusikelti į penktadienio pralaimėtas rungtynes Belgrade rinktinės treneris akcentavo, kad net ir peržiūrėjus įrašą buvo galima rasti pozityvių aspektų.

„Visada taip būna, kad po rungtynių emocinis fonas transliuoja kitokį vaizdą. Vėliau ramiau peržiūri rungtynes iš techninės pusės ir matai dalykų, kurie gal praslydo, į kuriuos nespėjome sureaguoti.

Euforijai tikrai čia nėra vietos, mes tas rungtynes pralaimėjome, bet buvo tikrai gerų, pozityvių dalykų. Nenusileidome kovoje, o tie įvarčiai, kuriuos praleidome, jie buvo įmušti žaidėjų, kurie konkrečiu momentu pademonstravo savo aukštesnį meistriškumą. Ten mums pritrūko sekundės dalių, kelių centimetrų, kad išsivalytume kamuolio atmetinėjimus atgal.

Mes patenkinti turiniu iš dalies, iki galo neturime teisės būti patenkinti, nes rungtynės vis tiek buvo pralaimėtos. Šiai dienai mūsų tikslas yra siekti rezultato, žinant, kokiu keliu reikia eiti, kokius susitarimus reikia vykdyti, turint aiškias vertybes. Galiu pasakyti, kad mūsų žaidėjų žaidybinis intelektas yra aukštas. Per tokį trumpą laiką pavyko įgyvendinti procentaliai didesnę dalį plano, esu dėkingas žaidėjams.

Bet futbolo atmintis trumpa – nuo vienerių rungtynių iki kitų, dabar svarbiausias mačas yra rytoj. Žaidėjai puikiai žino, kad, jei turėjome teisę nebūti labai nuliūdę po pralaimėjimo, tai ryt jau kita diena. Turime rodyti, ką gebame, ko norime, duoti kovą ir žaisti savo žaidimą“, – išsamiai pasakojo strategas.

Jis taip pat išskyrė esminius Graikijos žaidimo aspektus.

„Graikijos rinktinė žaidžia keturiais gynėjais. Kas gal krenta į akį labiausiai, tai atakuojančio bloko mobilumas, pozicijų rotacija, kur labai sunku sugaudyti, kokios pozicijos žaidėjas kur atsiduria. Tai nutinka labai greitai ir vyksta pastoviai. Žiūrint net atrodo, kad gal vaizdas pagreitintas.

Labai techniška komanda, kuri sugeba kontroliuoti kamuolį ilgiau nei galingesnis varžovas, kaip, tarkime, Vengrijos rinktinė, su kuria jie žaidė. Gal nėra skambių vardų, kuriuos žinotų visi futbolo gerbėjai, bet tai labai galinga, mobili, techniška, emocionali komanda“, – įžvalgas pateikinėjo strategas.

Jis taip pat pabrėžė, kad rinktinės sudėtyje, lyginant su dvikova Belgrade, bus ir rotacijos.

„Turime užtektinai plačią sudėtį, čia nėra pagrindinių ir atsarginių. Esame tik pradžioje visos komandos konstravimo. Visi pasirengę, ruošiamės ir laukiame rytdienos“, – sakė treneris.

Jis taip akcentavo, kad nepaisant draugiško mačo statuso, žaidėjai aikštėje turi atsiduoti kovai dėl pergalės.

„Žaidėjai supranta, kad esame ir privalome būti draugiški iki švilpuko ir po jo. Aikštėje draugiškumų negali būti, tai dviejų komandų dvikova, kur privalai laimėti. Atstovaujant šaliai tai yra nekvestionuojami dalykai. Mums jokio skirtumo – oficialios, draugiškos ar atrankos rungtynės. Mes žaidžiame dėl pergalės visada ir kitaip būti negali“, – užbaigė jis.

Šaltinis
Temos
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją