Antradienio mačas prasidėjo uraganiniu tempu: „Real“ futbolininkai per pirmas 15 min. tiesiog užgulė varžovų vartus ir sukūrė bent dvi šimtaprocentes progas, tačiau nė vienos iš jų nepavertė įvarčiu. Rungtynėms įsibėgėjus žaidimas išsilygino.

Antrame kėlinyje daug aštresnės buvo jau vokiečių atakos, bet R. Lewandowskiui niekaip nepavyko pramušti „Real“ gynybos ir vartininko. Iki susitikimo pabaigos likus mažiau nei 10 min., kai jau atrodė, kad viskas aišku, lyg iš giedro dangaus įvartį pelnė Karimas Benzema ir Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione užvirė tikras pragaras, kuris užliepsnojo dar karščiau 88 min., kai Sergio Ramosas rezultatą padvigubino - 2:0. Tiesa, likusio laiko madridiečiams išsigelbėti nebeužteko.

UEFA Čempionų lygos finale Dortmundo „Borussia“ veikiausiai žais su kita Vokietijos komanda - Miuncheno „Bayern“ , kuri po pirmos dvikovos net 4:0 pirmauja prieš FC „Barceloną“ .

Rungtynių eiga:

Rungtynės:

Madrido „Real“ 2 - 0 Dortmundo „Borussia“ (bendras - 3:4)
83' [1 - 0] Karim Benzema
88' [2 - 0] Sergio Ramos

Rungtynių statistika: „Real“ - „Borussia“

Kamuolio kontrolė: 59 - 41

Smūgiai į vartus: 10 - 4

Smūgiai šalia vartų: 11 - 3

Kampiniai: 10 - 3

Nuošalės: 7 - 6

Pražangos: 14 - 19

Geltonos kortelės: 4 - 3.

* * *

Pirmoje dvikovoje visus keturis įvarčius nugalėtojams pelnė karjeros rungtynes sužaidęs puolėjas Robertas Lewandowskis. Jo sąskaitoje šiame sezone - jau 10 įvarčių, tuo metu „Real“ lyderis Cristino Ronaldo yra pasižymėjęs dviem daugiau - 12-a.

Paskutinį kartą UEFA Čempionų lygos nugalėtojų taurę Dortmundo futbolininkai virš savo galvų kėlė tolimais 1997 metais, kai 3:1 pranoko Turino „Juventus“ vyrus. Madrido klubas turnyro finale taip pat žaidė ir triumfavo senokai - 2002-aisiais, kai po fantastiško Zinedine'o Zidane'o įvarčio kaire koja 2:1 įveikė Lėverkuzeno „Bayer“ ekipą.

2013 metų UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 25 dieną Londono „Wembley“ stadione. Šioje arenoje prestižiškiausio Europos turnyro finalai vyko jau 8-is kartus (rekonstruotame - du sykius).

Primename, kad dėl prasto darbo šio sezono UEFA Čempionų lygoje daugiau nebeteisėjaus vokietis Wolfgangas ir turkas Cuneytas Cakiras.

Praėjusiais metais turnyro nugalėtojais tapo Londone „Chelsea“ futbolininkai, kurie finale Miuncheno po 11 metrų baudinių serijos 4:3 įveikė vietos „Bayern“ komandą. Tiesa, šiemet „mėlynieji“ E grupėje užėmė tik trečią vietą ir nepateko net į aštuntfinalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (868)