Po „Bayern“ pralaimėjimo sekmadienį 1:2 Lėverkuzene treneris J. Nagelsmannas išvyko paslidinėti į Austriją, kur jį per žiniasklaidą ir pasiekė informacija apie permainas.

Teigiama, kad klubo vadovus netenkina antroji vieta „Bundeslygoje“ ir trepsenimas paskui pirmoje turnyro vietoje esančią Dortmundo „Borussia“.

Sprendimas keisti komandos vedlį priimtas nepaisant to, kad UEFA Čempionų lygoje „Bayern“ iškovojo visas aštuonias pergales, o paskutinėje dvikovoje 2:0 įveikė Paryžiaus PSG ir eliminavo Kyliano Mbappe, Lionelio Messi ir kitų žvaigždžių atstovaujamą ekipą iš turnyro. Ketvirtfinalyje Miuncheno ekipos laukia „Manchester City“.

Vokietijos žiniasklaida rašo, kad J. Nagelsmanno vietą užims 49-erių Thomas Tuchelis, kurį „Bayern“ „medžioja“ kelis pastaruosius metus. Iš pradžių planuota, kad J. Nagelsmannas šį sezoną užbaigs ir tik tuomet treneriai bus keičiami, tačiau viskas buvo pagreitinta.

Mat Th. Tuchelį užsimanė susigrąžinti ne tik Paryžiaus PSG, bet ir „Tottenham Hotspur“. Pastaroji komanda, anot britų žiniasklaidos, penktadienį galimai nutarė priimti Miuncheną paliekantį J. Nagelsmanną.

Be abejonės, tokia rokiruotė daug kam buvo netikėta. Apie trenerio atleidimą Joao Cancelo sužinojo po atrankos į Europos čempionatą rungtynių tarp Portugalijos ir Lichtenšteino (4:0).

„Aš apie tai nieko nežinojau. Esu tikrai nustebintas. Jei taip, norėčiau padėkoti treneriui Naglesmannui už pasitikėjimą, kad jis norėjo matyti mane „Bayern“ ekipoje, – kalbėjo portugalas. – Tai tikrai netikėta. Linkiu jam geriausios kloties. Kai grįšiu į Miuncheną, viliuosi, kad greitai perprasiu naujo trenerio žaidimo filosofiją.“

J. Cancelo pastarąją žiemą iš „Manchester City“ atvyko į Vokietijos čempionų klubą nuomos pagrindais, o vasarą jo sutartį galima bus išpirkti už 70 mln. eurų.

Bild.de rašo, kad naujiena šokiravo daugumą „Bayern“ sirgalių.

„Laikas tokiam atleidimui yra itin netinkamas. Mane tai šokiravo, nes nebuvo jokių ženklų, kad klubo vadovybė nepalaikytų Nagelsmanno“, – rašo vienas gerbėjas. Kitas pritaria: „Man trūksta žodžių. Dabar gali būti ir taip, kad „Bayern“ sugadins visą šį sezoną.“

„Apgailėtina ir gėdinga. Nagelsmanną labai vertinau kaip trenerį. Kažin, ar Tuchelis tiks komandai“, – svarstė trečias.

Sporto žiniasklaidoje taip pat dauguma gūščioja pečiais, Miuncheno klubo veiksmą vadina „sensacija“, „šoku“, „bomba“.

„Šokas „Bayern“ komandoje. Atleidžiamas talentingas 35-erių trenerių Nagelsmannas, kuris Čempionų lygoje šį sezoną laimėjo viską“, – rašo „Mirror“.

Vokiečių leidinys „Sport1“ pabrėžia, kad „Bayern“ klubas pasielgė nežmogiškai tokiu būdu ir metu atleisdamas J. Nagelsmanną: „Futbolas gali būti brutalus. Tačiau viena aišku, nepaisant to, kad „Bayern“ sieja save su šeimyninėmis vertybėmis, čia dingsta ir žmogiškumas. Sprendimas ir jo komunikacija yra siaubingi ir nedaro garbės Miuncheno klubui.

Treneris apie savo atleidimą sužinojo iš žiniasklaidos ir buvo lygiai taip pat nustebintas, kaip ir žaidėjai. Taip pat nesąžininga skleisti žinią, kad dabar turime ilgą J. Nagelsmanno vadovavimo erą, tačiau tuo pačiu metu už nugaros tartis su Th. Tucheliu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją