Nors futbolininku domisi ir Turkijos aukščiausiosios lygos klubai „Ankaragucu“ bei BB „Erzurumspor“, kuris praėjusią vasarą pasikvietė kitą „Jagiellonia“ anksčiau žaidusį lietuvį Arvydą Novikovą, F. Černychas jau atvyko į Balstogę, kuri jam primena geriausius karjeros metus.

2015-2017 metais „Jagos“ marškinėlius vilkėjęs puolėjas tapo „Ekstraklasa“ pirmenybių žvaigžde ir patraukė Maskvos „Dinamo“ dėmesį.

Rusijos sostinės klubas už F. Černychą tuomet nepagailėjo maždaug 300-400 tūkst. eurų, tačiau įsitvirtinti naujoje ekipoje 29-erių Lietuvos futbolininkui nepavyko. Pernai jis buvo paskolintas kitai „Premjer“ lygos komandai „Orenburg“, o šį mėnesį dar pusmetį turėjusi galioti sutartis su „Dinamo“ nutraukta abipusiu sutarimu.

Iš viso vilkėdamas „Dinamo“ marškinėlius jis sužaidė 33-ejas rungtynes ir pelnė 3 įvarčius. Atstovaudamas „Orenburg“ puolėjas aikštėje pasirodė 12 kartų ir rezultatyviais smūgiais nepasižymėjo.

Primename, kad F. Černychas yra rezultatyviausias iš karjeras tebetęsiančių Lietuvos rinktinės žaidėjų. Jo sąskaitoje – 9 įvarčiai per 56-erias rungtynes, tiesa, per pastaruosius ketverius metus kapitonas įmušė tik kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)