„Šiandien reikėtų aiškiai pasakyti, kad akivaizdu, jog šioje vietoje kažkada buvo numatytas stadionas, kuris ne visai skaidriais būdais buvo paverstas ne stadionu, net iki galo neužbaigiant visų procedūrų. Tokią teisinę koliziją sudarė praėjusios kadencijos valdžia, iš esmės išparceliavusi stadioną, ir tai man, kaip ir tūkstančiams futbolo sirgalių, kelia nerimą“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Anot mero, buvusios tarybos sprendimai sukūrė situaciją, kai buvo patvirtintas šios teritorijos detalusis planas, tačiau Bendrasis planas liko nepakeistas ir jame iki šiol numatytas stadionas. Taigi iš esmės neužbaigta teritorijų planavimo procedūra, kuri sudaro galimybę skirtingai interpretuoti teritorijos vystymą. Tuo metu dar praėjusios kadencijos metu buvo nuspręsta statyti Nacionalinį stadioną (dabartinį Daugiafunkcį sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo kompleksą) Šeškinėje. Pasak Remigijaus Šimašiaus, šiuo metu vyksta aktyvios potencialių investuotojų paieškos, vykta tarptautinis konkursas stadiono operatoriui išrinkti, kuriuo domisi užsienio investuotojai.

„Futbolo stadionas Vilniuje tikrai bus. Naujame daugiafunkciame komplekse numatytos net trys futbolo aikštės. Tačiau esame už tai, kad dabartinė buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorija taip pat turi tapti patrauklia vieša erdve, maksimaliai atitinkančia miestiečių poreikius. Dėl to tariamės su investuotoju – stadioną įsigijusia bendrove „Hanner“, – sako Remigijus Šimašius.

Vilniaus meras projekto vystytoją informavo, kad svarstoma galimybė užsakyti nepriklausomą teritorijos planavimo dokumentų ekspertizę, kuri atsakys į klausimą, koks yra šios teritorijos teisinis statutas.

Meras siūlo penktadienį prie savivaldybės susitikimą organizuojančiai Vilniaus futbolo sirgalių bendruomenei taip pat aktyviai įsitraukti į tinkamiausio sprendimo vilniečiams paieškas, bei žada išsamiai informuoti vilniečius apie diskusijas su investuotoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)